www.car.cz
 

EuroBoss Series - Scott Mansell láme jeden rekord okruhu za druhým
     Vladimír Rožánek


Tento osmnáctiletý Angličan, který je nováčkem v této sérii, určené pro starší monoposty F1, F3000 a IndyCar, zatím zvítězil ve všech čtyřech odjetých závodech. A ne jen to, na okruzích v Donningtonu, Silverstonu, a v Brands Hatch dokázal poopravit absolutní rekordy autodromů. Ten poslední v Brands Hatch má hodnotu 0,38,032s. K rekordům mu výrazně napomáhá jeho stroj Benneton B197 Judd F1. Celkově zatím vede a vede také pořadí divize EuroBoss Formula, určené pro vozy F1, kde prozatím nasbíral absolutní možný počet bodů 68, když za každé vítězství si připsal 17 bodů.
 
Třetí závod v Brands Hatch, kde trať připomíná americké ovály, vyhrál Scott Mansell, druhý byl Paul Smith a třetí Tony Hansford, vedoucí muž klasifikace EuroBoss Masters, určené vozům Indy.
 
Henry Buettner - Reynard F3000 @ foto Rožánek
 
Závod na německém Lauzitzringu, jenž se jel v v rámci závodního víkendu se Supersprint Challenge, dokázal opět proměnit v zisk plných bodů Scott Mansell s Bennetonem B197 Judd, druhý byl Holanďan Klass Zwart s Ferrari 512 F1 a třetí Mike Wrigley, který startoval letos prvně. Závody v Německu absolvovali také někteří závodníci, kteří pravidelně jezdí letos sérii Supersprint Challenge.  V divizi EuroBoss Formula startoval nestárnoucí K.H. Becker se svým Minardi M195 Cosworth F1, který si připsal jeden bod a v klasifikace EuroBoss Formula mu patří 10-11. místo. Pravidelný účastník dřívější Interserie a dnešní Supersprint Challenge, Henry Buettner z Německa s vozem Reynard F3000 Mader sezbíral během závodního víkendu na Lauzitzringu celkem 10 bodů a posunul se tak na druhé místo divize EuroBoss F3000. Dále startovali z účastníků Supersprintu Monbaron, Milavec a Wagner, které bychom stejně jako Buettnera měli vidět u nás v Mostě na srpnovém závodě Supersprint Challenge.
 
Výsledky Brands Hatch Anglie
 
Scott Mansell – Benneton B197 Judd
Paul Smith – Simtek Ford HB V8
Tony Hansford – Footwork Cosworth V8
 
Výsledky Lauzitzring Německo
 
Scott Mansell – Benneton B197 Judd
Klass Zwart – Ascari Judd V10
Mike Wrigley – Tyrell Judd V10
Celkové pořadí
 
EuroBoss Formula
Scott Mansell – Benneton B197 Judd
Klass Zwart – Ascari Judd V10
Roger Kitty – Reynard Cosworth V8
 
EuroBoss Masters
Tony Hansford – Footwork Cosworth V8
Nick Crosley – Footwork Cosworth V8
 
EuroBoss F3000
Roger Kitty – Reynard Cosworth V8
Henry Buettner – Reynard Mader
Kamiel De Brue - B
 
Další závod se jede v belgickém Zolderu o tomto víkendu.
 
Vláďa Rožánek, www.car.cz

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose