www.car.cz
 

Po 26hodinové cestě přivítalo Lopraisovce slunné Buenos Aires i steaky
     31.12.2008 15:16 - tisková zpráva


Úvodní fáze zvládnuta: vozidla vyzvednuta z přístavu

Po 26hodinové cestě přivítalo slunné Buenos Aires Loprais Tatra Team teplým podnebím. Odpoledne 30. prosince zasvětil tým vyzvednutí všech vozidel z přístavu Delta Dock.

Loprais Tatra Team dorazil v pohodě do dějiště soutěže navečer 29. prosince. Po ubytování v hotelu Aspen Towers následovala nezbytná ochutnávka tradičních argentinských hovězích steaků.
Dějiště hlavní části přejímek, výstavní komplex La Rural, byl ještě uprostřed posledních úprav a snad jen pár billboardů upomínalo na to, že Dakar dorazil do Argentiny. Naplno ožije až na Silvestra, kdy první vozidla dokompletují technické a administrativní přejímky. Poté se přesunou na přilehlou hlavní třídu, která je už uzavřena jako parc fermé.

Všechna vozidla nebyla uložena na žádném z přístavních mol argentinské metropole, ale překvapivě 140 kilometrů z centra ve městě Lima, na břehu řeky Paraná snad 60 kilometrů proti proudu. Paraná ústí do zálivu La Plata právě v místech, kde se nachází Buenos Aires a na druhém břehu zase uruguayské hlavní město Montevideo. Tým vyslal minimalistické složení pro všechna auta, odjeli pro ně Aleš, Milan a Leo Lopraisové spolu s Milanem Holáněm.

"O Tatru jsem měl samozřejmě obavy, ale zdá se, že byla přepravena zcela v pořádku, ostatně zítra provedeme rutinní kontrolu a přípravu na start," shrnuje dojmy Aleš Loprais. "Auto sedělo na zemi s vypuštěnými vaky pérování, ale nebyl to problém. Na rozdíl od vozidel řady soupeřů nebyl problém s bateriemi, auto nastartovalo na první otáčku motoru. Zaznamenal jsem pár drobností, v kabině někdo spínal páčky, které jsme nechali přelepené s nápisem nesahat a také se pravděpodobně někdo ze soupeřů poohlížel po korbě, ale tam stejně nic nevezeme."

Všechna vozidla nyní stojí na dvoře hotelu Aspen Towers. Na Silvestra proběhne přeskupení nákladu mezi všemi kamiony, přerovnání věcí a také promazání některých podvozkových skupin na závodním voze. Na Nový rok se k týmu připojí přímo u přejímek navigátor Vojta Štajf a celý tým projde přejímkami. Závodní vůz bude poté zaparkován v prac fermé, odkud se vzdálí jen 2. ledna, aby se zúčastnil slavnostního pódiového ceremoniálu pod slavným obeliskem v centru Buenos Aires. 3. ledna už opustí parc fermé za účelem startu do úvodní etapy.

 

 Jiří Vintr, Buenos Aires

www.loprais.cz


 
 
Fotogalerie:   Spáčilův MS racing na přejímkách Dakaru 09, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose