www.car.cz
 

První etapa Dakaru 2009 přinesla také smůlu pro Davida Pabišku
     4.1.2009 12:20 - tisková zpráva


Dnešní etapa do Santa Rosa de la Palma by se dala symbolizovat; prach, vysoká teplota a smůla na patách Davidy Pabišky.

Ihned po startu, 20 km, se na motorce Davida objevilo škubání a nepravidelný chod motoru jeho KTM 690. Po výměně svíčky a fajfky, se příčina neodstranila a začalo úmorné hledání a diagnostikování příčiny. Motorka byla v krátkém čase rozebraná na „prvoka“, ale ani karburace, ani palivové čerpadlo závadu nezpůsobilo. Náhodou, ale po již dlouhé časové ztrátě, David zjistil, že je hlavní vypínač spečený a to způsobovalo vypínání a zapínaní proudu a tím způsobovalo škubání.

Dnes také bohužel ke vší smůle odjížděla asistence zcela jiným směrem (dáno road bookem), takže jsme se k Davidovi zpětně dostali až když byl pryč a závadu odstraněnu. Davida nenechal ve „štychu“ jeho teamový kolega Dušan Randýsek a díky tomu měl dnes i Dušan časovou ztrátu.

Ivan Jakeš si vedl bez sebemenších problémů dobře a o tom svědčí i jeho 42místo. Josef Macháček potvrzuje roli favorita v kategorii Quad a svým 2 místem to jen potvrdil. Martin Macík dorazil do bivaku také v pořádku a s 15 místem a 15 min.ztrátou je spokojený.


Postřehy závodníků:

David Pabiška – „Dost jsem si dnes sáhl na dno s fyzičkou, protože jsem musel tlačit motorku 8km úvozem a poté ten psychický tlak, když jsem nemohl nalézt příčinu poruchy. Ale vše je to jen o jedné etapě a není vůbec nic ztraceno“.
Dušan Randýsek - „První část Rychlá, až do tancovačky, jel jsem 150km/hod. Poté jsem zjistil, že pneu již moc nevydrží, tak jsem jel na jistotu a radoval se z narození syna Jindřicha“.
Josef Macháček – „Dle předpokladu jsem věděl, že se budu muset probíjet přes motorkáře a že mě budou dojíždět auta. Volil jsem bezpečné tempo. Trať byla vzhledem k velké prašnosti velmi nebezpečná“.
Martin Macík – „Nebylo to příjemné, pokud se dojelo auto, tak se nedalo kvůli prachu vůbec předjíždět. Já jsem jel osobně 170km za kamiony HINO a nemohl jsem předjet. Jinak vše je zatím dle očekávání“.
Ivan Jakeš – „Startoval jsem 165 a musel jsem se probíjet startovním polem. Vzhledem k prachu takřka neřešitelné. Jel jsem na jistotu a jsem spokojený“.
Láďa Fajtl – „Etapa se mě líbila, až na ten prach a nebezpečné příkopy, jinak bez problémů“.
Josef Kalina – „Šíleně nebezpečná etapa plná prachu a nebezpečných lagun a napájecích kanálů, které vůbec nebyli vidět! Nejhorší, co jsem kdy jel“.

Martin Pabiska
www.davidpabiska.cz


 
 
Fotogalerie:   České týmy na startu Dakaru 2009, foto týmů

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose