www.car.cz
 

Marek Spáčil s LIAZem se posunul do desítky a je velmi spokojen !!
     5.1.2009 23:39 - tisková zpráva


Pondělní závod je soubojem českých týmů

Bivak na břehu Atlantického oceánu v Puerto Madryn byl zahalen v oblacích písku a prachu. Argentinský vítr se postaral, aby se písek dostal opravdu všude. „Po závodě jsme měli v korbě malé duny,“ vtipkoval druhý pilot závodního Liazu 4x4 Dakar MS-rallytruck týmu Zdenek Kubeša. Když do tábora hodinu po půlnoci dorazila posádka novinářského Nissanu Patrol, mechanici už měli za sebou několik hodin strávených údržbou auta.

„Seřizovali jsme brzdy, mazali jsme, všechno kontrolovali a pokračovali v úpravě držení kabiny,“ řekl Marek Spáčil. jelikož se stávalo po sedmé hodiny, nikdo si spánku příliš neužil. Do třetího závodu Liazka MS-rallytruck týmu vyrazila ze 40. místa v pondělí 5. ledna kolem desáté hodiny. Pořadí určily výsledky z předchozího dne.

Ve druhé etapě Marek Spáčil se svou posádkou do cíle speciálu dorazil v těsném závěsu za týmem Martina Macíka. Rozdíl mezi dojezdy obou posádek byl jen třicet vteřin. Macík tak dojel šestý a Spáčil sedmý. Oba se proto v pondělí vydali do třetí části Rallye Dakar 2009 s větší dávkou odhodlání.

„Hlavně chceme dojet do cíle v pořádku, nemá smysl se někde rozbít,“ řekl před závodem Marek. Šestisetkilometrový speciál bude hlavně o řidičských dovednostech a jeho délka prověří také technický stav Liazu. Vyjíždělo se z široké pisty poblíž Puerto Madryn do Jacobacci.

Trasa je bohatá na zúžené cesty, rychlé a úzké zatáčky, lze očekávat díry a v plánu je i solisko. Průběžné aktuální výsledky mohou zájemci sledovat na webových stránkách www.ms-rallytruck.cz .

(azura)


 
 
Fotogalerie:   Úvodní etapa Dakaru 2009 a Marek Spáčil, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose