www.car.cz
 

Martin Macík měl ve třetí etapě na trati hned tři defekty
     6.1.2009 06:40 - tisková zpráva


Celkově by se dnešní den charakterizovat jako smolný a úspěšný zároveň. Smolný v tom, že Martin Macík musel na trati měnit celkem třikrát defekt pneu a to ho stálo minimálně hodinu ztráty. Ivan Jakeš ještě nedorazil do cíle a podle posledních zpráv to vypadá na totální poruchu motoru.

Naopak David s Dušanem se výrazně posunuli vpřed ve startovním poli a Josef Macháček dnešní etapu mezi quady vyhrál. Láďa Fajtl plnil úlohu rychlé asistence, takže pomáhal Martinovi s defekty a ještě teď asistuje Ivanovi s opravou (psáno ve 20,55hod místního času)


Postřehy závodníků:

David Pabiška – „Trať byla dnes super. Měla „endůrový“ charakter a to mi sedí. Navigace zcela bez problému a motorka je v pořádku“.


Dušan Randýsek - „Jel jsem na jistotu a vychutnával jsem si bezvadně členitý terén, motorka je zatím spolehlivá“.


Josef Macháček – „Dnešní rychlá etapa byla o odvaze, kam až umí zajít závodník se svojí technikou. Jelikož je moje Yamaha schopna jet až 150 km/hod., tak mi to dnešní vítězství umožnila. Musím ale pro další etapy změnit taktiku, aby mi vydržely pneumatiky, protože mne dnešní etapa stála obě zadní gumy“.


Martin Macík – „Není třeba lámat nad dnešním dnem který patřil pneumatikám Pirelli, hůl. Důležité je, že jsme v cíly a je potřeba se soustředit na další etapy“.


 
 
Fotogalerie:   České týmy na přejímkách Dakaru 2009, foto týmů

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose