www.car.cz
 

FIA Truck Racing Cup Nürnburgring – Niky Pulič s Mercedesem Benz!
     Vladimír Rožánek


Na truckerském svátku v německém Nürnburgringu, který se jel jako pátý díl seriálu Fia Truck Racing Cup, se sešlo v kategorii Race truck celkem velmi slušně obsazené pole 26 závodníků. Mezi nováčky šampionátu se objevil také chorvatský závodník Niko Pulič, který kdysi sedlal v závodech Mistrovství Evropy do vrchu BMW z krámského závodní stáje.
Zde v závodech tahačů se prezentoval ve třídě Race truck na Mercedesu Benz a jeho první start dokázal proměnit ve dvě desátá místa v obou sobotních závodech. V neděli se mu již tolik nedařilo a skončil na 11. a 13. místě.
 
Náš Adam Lacko s Manem si v sobotním kvalifikačním závodě dojel pro páté místo, zvítězil Bernau na Manu před Oliverem na stejném stroji. V pohárovém závodě, který je lépe bodovaný dosáhl druhého místa, když ho porazil jen Bernau, třetí byl Jose Rodriguez z Portugalska na Manu. V nedělní kvalifikaci si ještě počínal vcelku dobře a výsledkem bylo čtvrté místo, zvítězil opět Bernau, před Oliverem a Allgauerem, který taktéž jezdí na stroji značky Man. Nedělní pohárový závod Adam Lacko nedokončil po havárii a skončil na prohlídce v nemocnici.
 
 
Frankie Vojtíšek ještě stále hledá někdejší formu a zřejmě ani tahač Renault není ještě po kolizi z Assenu zcela v nejlepší kondici. Sedmé a osmé místo z pohárových závodů, není špatné umístění, ale od Frankieho jsme zvyklí i na lepší. Snad si svou formu schovává na mostecký závod, kde mu přijdou fandit domácí fanoušci.
 
Nová Buggyra Freightliner za volantem s navrátilcem do závodů trucků Gerdem Körberem, si prožila nádherný debut v podobě vyhraného tréninku, ale pořadatelé si vymínili, že nemůže první závod vyhrát, a tak nováčka ve startovním poli odsunuli na chvost pole. Odtud se Freightliner probíjel statečně polem, ale zastavila ho technická závada. I tak soupeři ucítili, že je čeká tvrdý konkurent.
 
Výsledky Sobota
 
Kvalifikace
Lutz Bernau D – Man
Stuart Oliver GB – Man
Egon Allgäuer A – Man
 
Pohárový závod
Lutz Bernau D – Man
Adam Lacko CZ – Man
Jose Rodriguez P – Man
Stuart Oliver GB – Man
Egon Allgäuer A – Man
 
Výsledky Neděle
 
Kvalifikace
Lutz Bernau D – Man
Stuart Oliver GB – Man
Egon Allgäuer A – Man
Adam Lacko CZ – Man
 
Pohárový závod
Lutz Bernau D – Man
Stuart Oliver GB – Man
Jochen Hahn D – Mercedes Benz
Jose Rodriguez P – Man
Ross Garett GB – Foden Alpha
 
Další závod FIA Truck Racing Cupu se jede ve finském Alastaru, kde je hodně krátký okruh. Uvidíme, jak si na tomto okruhu povedou naši reprezentanti.
 
Vláďa Rožánek, www.car.cz

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose