www.car.cz
 

Pavlu Valouškovi na Bohemii nepřálo štěstí
     tisková zpráva


           Jednatřicátý ročník Rally Bohemia byl pro účastníky opravdu náročnou zkouškou. Až do cíle vydrželo na trati jen 56 posádek a bohužel mezi nimi chyběla dvojice Trumf Rally Teamu. Pavlu Valouškovi a Františku Rajnohovi se stala osudnou už první etapa mladoboleslavské soutěže.
 
            Bleděmodrá corolla WRC s číslem 510 vyrazila do soutěže ve velkém stylu. Na superspeciálce v Sosnové udělal Pavel čest své pověsti nástupce Emila Trinera a posunul hranice atraktivity ještě o kus dál. Na vítěze zde sice ztratil osm vteřin, pořádně závodit se ale mělo až druhý den. I když ale Pavel zatroubil v sobotu ráno k útoku, přesto se mu nedařilo držet krok se špičkou a i Nor Schie s totožným vozem mu ujížděl. „Máme tentokrát spoustu problémů s autem. Špatně se podřazuje směrem dolů, střídavě funguje a pak zase nefunguje i ALS. Věřím, že to vyřešíme v dalším servisu,“ doufal v poločase první etapy Pavel, který bojoval s Trinerem o čtvrtou příčku. Nakonec mu ale nebylo dopřáno svézt se s plně funkčním vozem a potrápit konkurenci. „Za polovinou sedmé rychlostní zkoušky jsem si chtěl auto položit do mírné pravé zatáčky. Bohužel tam byl kámen, který jsme trefili kolem v rejdu,“ smutně popsal nehodu Pavel. Ta pro něj znamenala konec účinkování v soutěži.
 
            Vozy Trumf Rally Teamu se v následujících týdnech představí na západě Čech. Historické Porsche Carrera bude totiž hostovat na sprintech v Pačejově a v Blovicích. Za volantem bude samozřejmě úřadující mistr republiky historických automobilů Roman Odložilík. Do Blovic by měla porsche doprovodit i úzká octávia, se kterou by Pavel Valoušek absolvoval přípravu na vrchol sezony – domácí Barum rally Zlín. Cílem je osvěžení návyků ovládání dvoukolky, ve Zlíně totiž odstartuje se Suzuki Ignis S1600.     
                      
        tisková informace
-Vicky- Media Productions  
      foto: F. Dušek 
 
 

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose