www.car.cz
 

Jiří Janeček dojel i devátou etapu . Oprava se nakonec povedla
     13.1.2009 11:12 - tisková zpráva


Zprávy z ORC Dakar  Konečně v cíli

Je 23.10 h (3.10h) a do bivaku v Copiapu přijíždí posádka startovní číslo 481 – Jiří Janeček a Viktor Chytka. Dnes měli opět náročný den. První úsek trasy zvládli bravurně, jako jedni z mála neudělali navigační chybu a rázem tak přeskočili dvacet soupeřů. Jenže pak to přišlo, pár kilometrů před kontrolním bodem CP2 urazili přední tlumič, oprava trvala několik hodin. To nejhorší bylo stále ještě před nimi a tma na krku.

Nicméně dalších dvě stě kilometrů až do cíle etapy zdolali. I když těsně před cílem minuli několik povinných průjezdních bodů. Začala opět zlobit spojka a automobil se nechtěl vyškrábat na jednu z dun, bylo ji potřeba objet.

V tuto chvíli nejsou známé zatím výsledky posádky v etapě a tudíž ani v celkovém pořadí. Vše se dozvíme až následující den.

Mechanici pilně pracují na opravě vozu, tak aby byl v plné formě do následující etapy. Ta byla sice zkrácena téměř o 200 km, ale stále ji pořadatelé považují za nejnáročnější a více méně rozhodující. Na závěr etapy se závodníci projedou ve vysokých dunách. Nájezdy na některé z nich budou měřit více jak jedem kilometr.
Jiří Janeček

„Dnes byla zatím jedna z nejnáročnějších etap. Co proto dostal jak automobil tak i my, posádka. První kilometry vedli v řečištích, které byly plné ostrých kamenů. Spíš to připomínalo trial. Opět nás zlobí auto, přece jen se jedná o sériový vůz, který asi není stavěný na takhle náročný terén. Docela už na mě padá únava, nekonečné hodiny v kabině vozu jsou doslova ubíjející.

Ze zítřejší etapy mám celkem obavy, protože máme opět načatou spojku a bez ní se v dunách jezdí jen velmi obtížně.“

Vierka Kaštanová
Offroad Centrum team
Copiapo 23.50 h (03.50 h v ČR)

www.dakarpraha.cz


 
 
Fotogalerie:   Autoslide Pardubice 2009, foto Pavel Douša

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose