www.car.cz
 

Havarovaná Tomečkova Tatra s číslem 512 je čeká v přístavu, kde je velkou atrakcí
     19.1.2009 11:06 - tisková zpráva


Havarovaná Tomečkova Tatra s číslem 512 je již v přístavu

Buenos Aires, 18. ledna 2009
Havarovaná Tatra je v přístavu

Vážení příznivci našeho týmu, hlásíme se po více jak dvou týdnech z Buenos Aires. Dorazili jsme sem včera po sedmé hodině večerní.

Základní úkol naší „záchranné mise“ byl splněn. Havarovaná a těžce poškozená Tatra startovní číslo 512 „Livescore“ dorazila po vlastní ose do přístavu v městečku Lima, cca 100 km severně od Buenos Aires.

Včerejších přes 600 km z Cordoby do přístavu vedlo převážně po krásných asfaltových cestách a dálnicích. Města, dálniční nájezdy, benzínové pumpy byly opět obsypány špalíry diváků. Cesta ubíhala bez problémů, za pravidelného střídání za volantem (Radek a Tom Fajman) a v krásném slunečném počasí.

Shrnuto, „Livescore“ absolvovala po havárii přes 2000 km po vlastní ose (z toho jen úvodních 180 km do Copiapó na laně za asistenční šestikolkou). Nyní již čeká v přístavu na trajekt, který ji dopraví (společně s ostatními dakarskými stroji) do Le Havre. Na zajištění dopravy z Le Havre se již nyní pracuje.

Dnes se všichni účastníci rally, kteří ji úspěšně absolvovali, zúčastní slavnostního „pódia“, mezi nimi samozřejmě i druhá týmová Tatra André Azeveda. Míra Martinec v následující zprávě shrne své dojmy jak ze včerejší etapy, tak z dnešního dne. To je zatím vše, ještě jednou chceme Vám všem poděkovat za podporu a za krásné vzkazy.


Radek Smolka

www.lrt.cz


 
 
Fotogalerie:   Úvodní etapa Dakaru 2009 a Tomáš Tomeček, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose