www.car.cz
 

Brňan Vladimír Hladík míří také do okruhového FIA GT4 2009 !!!
     26.1.2009 19:54 - tisková zpráva


Na brněnského automobilového závodníka Vladimíra Hladíka čeká náročná sezona

Před svou zatím nejnáročnější sezonou stojí brněnský automobilový tým TechFuture. Dvojice Vladimír Hladík a Zdeněk Duda obhajuje loňský titulu mistrů České republiky ve vytrvalostních závodech ve třídě do 2000 ccm Renault Clio. V seriálu mistrovství ČR bude v barvách TechFuture startovat i druhý vůz Renault Clio, který povede Patrik Hes. Otázka druhého pilota tohoto vozu je v jednání. Tým se zaměřuje na vytrvalostní závody. Pokud bude čas a chuť tak si občas vyzkouší i sprinty. Oba vozy Renault Clio se v letošním domácím šampionátu představí s novou modifikací. Ta se týká změn podvozku, úprav motoru a snížení hmotnosti vozu.

Seriál mezinárodního mistrovství České republiky v divizi 4 má v termínovém kalendáři šest závodů. Premiéra bude 25. a 26. dubna v Brně při Jarní ceně. Další závod následují v pořadí: 16.-17. května Most, 6,-7. června Most, 8.-9. srpna Most, 19.-20. září Podzimní cena Brna a 17. října uzavře sezonu na Masarykově okruhu vytrvalostní šestihodinovka Epilog.

Šéf týmu Vladimír Hladík si dal ještě náročnější porci závodění, neboť bude ještě absolvovat seriál FIA GT4 s vozem Aston Martin V8 Vantage model 2009, který dnes také na tiskové konferenci tento jezdec představuje. Vůz je vybaven novým motorem o obsahu 4,7 litru a váží pouhých 1330 kg.

Seriál FIA GT4 má v letošním termínovém kalendáři zařazeno šest závodů v následujícím pořadí: 3. května Silverstone, 17. května Adria, 21. června Oschersleben, 23. srpna Zolder, 13. září Algarve a 4. října bude tečka na francouzském okruhu Paul Ricard. V každém místě se pojedou za víkend podle posledních informaci dva závody po 40 minutách.

"Původně všechny závody zapadaly do kalendáře bez termínových kolizí. Pořadatelé FIA GT4 ale na poslední chvíli přesunuli termín závodu v italské Adrii, který koliduje 17. května s Mostem. „Zatím ještě nevím, jak budu kolizi řešit," uvedl Hladík, který se netají cílem napomoci rozvoji závodů GT4 tak, aby byly i součástí mistrovství České republiky. K tomu je potřeba, aby bylo na startu minimálně šest vozů třídy GT4.

Vladimír Hladík si závodění v seriálu FIA GT4 vyzkoušel už loni, kdy skončil třetí ve sprintu a čtvrtý ve vytrvalostním závodě. "V letošní sezoně očekávám velký nárůst konkurence ve FIA GT4. Nahrává tomu současná ekonomická krize, která velí k úsporám. A závodění s vozy GT patří k nejlevnějším. I když zatím jezdeckou konkurenci neznám, tak mám cíl zaútočit na pořadí v první desítce výsledkové listiny," nastiňuje své předsezónní plány Hladík.

Závodění na čtyřech kolech se čtyřiačtyřicetiletý Vladimír Hladík, který má za sebou kromě kariéry hobby cyklisty i dráhu motokrosového závodníka, věnuje čtvrtou sezonu. Ještě v roce 2005 vyhrál v motokrosu Přebor Moravy veteránů. Poprvé na čtyřech kolech závodil na podzim v roce 2006 ve vytrvalostních závodech, kde se střídal za volantem s Jiřím Mičánkem juniorem. V Mostě tato dvojice skončila v kategorii do 2000 ccm třetí, v Podzimní ceně Brna čtvrtá a v Epilogu 2006 obsadil se spolujezdcem Jiřím Pecinou třetí místo. V další sezoně si Hladík vyzkoušel závodění v Mičánkově týmu v seriálu Porsche Carrera Cupu.

Od loňského roku se dal na samostatnou dráhu ve vlastním týmu TechFuture a hned získali společně se Zdeňkem Dudou mistrovský titul ve třídě do 2000 ccm. O rok starší Zdeněk Duda také závodí čtvrtou sezonu. Věnoval se také vytrvalostním závodům s vozem Alfa Romeo. "Spojení nám oběma prospělo," hodnotí dosavadní společnou cestu Vladimír Hladík.

V rámci přípravy na sezonu se oba jezdci věnují kondici. Vladimír Hladík hodně trénuje na kole, kde tréninkové kilometry polyká se skupinou bývalých hvězd, kterými jsou například cyklisté Jiří Škoda, Pavel Krejčí a triatlonista Tomáš Kočař. Už 30. ledna odjíždí Hladik na první testování do Adrie a 6. února bude cílem jeho přípravy okruh v Silverstone. Okruhy v Oscherslebenu a Zolderu má Hladík přečtené ze svého působení v Porsche Carrera Cupu. Ještě jednou v průběhu února pojede do Itálie a v březnu má v rámci přípravy na programu testování ve Francii na Paul Ricardu a v portugalském Algarve.

Zatím se ještě neupřesnilo, zda bude seriál FIA GT jezdit Hladík v barvách vlastního týmu TechFuture nebo v belgickém týmu Speedlover, ve kterém si vyzkoušel loni poprvé závodění v seriálu GT4.



Jiří Pošvář

PR


 
 
Fotogalerie:   Vlad. Hladík - představení Astonu Martin pro FIA GT4 2009, foto D.Kárný

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose