www.car.cz
 

León pro Michala Matějovského je již nyní připraven
     29.1.2009 22:43 - tisková zpráva


Nedávno skončila premiérová sezóna Michala Matějovského v seriálu závodů Seat León Eurocup a už je vše připraveno na sezónu letošní. Michal, který startuje opět s podporou Seatu, chce letos využít svých zkušeností z loňského roku a zaútočit na přední místa v celkovém hodnoceni seriálu. Také v tomto ročníku se bude konat celkem šest závodních víkendů, přičemž se během jednoho takového víkendu pojedou, vedle tréninkových jízd a kvalifikační jízdy, vždy dva závody - jeden v sobotu a druhý v neděli.

Matějovský chce alespoň v jednom z letošních závodních víkendů vyhrát a tím získat možnost startu v závodech mistrovství světa v závodech automobilů na okruzích FIA WTCC s vozem SEAT. V červnu tohoto roku se také premiérově uskuteční jeden závodní víkend Seat León Eurocupu na brněnském Masarykově okruhu (www.automotodrombrno.cz), současně se závody FIA WTCC.

"Na novou sezónu se připravuji velice důkladně, pracuji na své fyzické kondici a jsem moc rád, že začneme již příští měsíc testovat," zhodnotil současný stav příprav na novou zváodní sezónu Michal Matějovský, který již za čtrnáct dnů odlétá do španělské Valencie k prvním testům s vozem Seat. I v letošním roce pojede v barvách španělsko-českého týmu SUNRED-BRT. Některé práce na přípravě nového vozu se prováděli v České republice.

Design vozu například vytvořila firma H.A.D., lakováni zajišťovala královéhradecká firma JK-Product (www.jkproduct.cz) a přepravu mezi základnou ve španělském Martorellu a Hradcem Kralové pak zajistila firma Taurus Trans (www.taurustrans.cz). Finální podobu vozu dala pražská firma ATHIS (www.athis.com) a konečně seřízeni vozu a nastavení podvozku přímo pro jezdce připravuje, společně se španělským týmem, Michalův mechanik Zdeněk Bartoš, který pro Michala pracuje od jeho začátků v automobilovém sportu.

"Pro nadcházející sezónu má Michal nový vůz. Po zkušenostech z předešlé sezóny budeme klást důraz na testování a protože jsme oproti loňsku v předstihu s přípravou, tak by to neměl být problém. Seat León Eurocup je pro Michala hlavní program, připravujeme ale také účast na dalším doplňkovém projektu, podrobnosti však zveřejníme až průběhu února," řekl v úvodu letošní sezóny generální manažer týmu Stanislav Matějovský.

ČSMS


 
 
Fotogalerie:   Vlad. Hladík - představení Astonu Martin pro FIA GT4 2009, foto D.Kárný

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose