www.car.cz
 

Junioři Citroenu v Irsku bodovali pátým a šestým místem
     3.2.2009 11:59 - tisková zpráva


První body pro juniorský tým Citroën

Dva vozy mezi prvními šesti, to je bilance juniorského týmu Citroën po Rallye Irsko při debutu v mistrovství světa. Chris Atkinson a Stephane Prevot při svém prvním startu s vozem C4 WRC obsadili páté místo. Sébastien Ogier a Julien Ingrassia dojeli hned za nimi šestí. Conrad Rautenbach a Daniel Barritt přidali do Poháru konstruktérů ještě jeden bod.

"Nejsem zklamaný, vždyť skončit pátý na takové soutěži...Teprve se učím na autě C4 WRC, které je rychlé a spolehlivé a celý tým Citroën Juinor Team mi hodně pomohl. Doufám, že tohle auto budu zase brzy řídit...,"uvedl Atkinson.

Sébastien Ogier a Julien Ingrassia se víc než se záludnostmi tratě museli vypořádávat s chřipkou spolujezdce, který četl noty nahlas jen s největší námahou. "Tratě byly hodně zanesené, až do neděle je déšť stačil vyčistit. Ale v neděli už jsme jeli v blátě, které vytvořily vozy před námi. Proto jsme museli jet opatrně."

Teprve na své druhé rallye s vozem Citroën C4 WRC se pilot týmu FFSA Ogier dopracoval k vynikajícímu šestému místu. Úřadující mistr světa v juniorské kategorii byl velice šťastný: "Během 350 kilometrů jsme se hodně naučili. Byli jsme na soutěži, která pro nás byla nová, museli jsme se vypořádat s hroznými podmínkami a také se špičkovými soupeři. Každý takový start je pro nás velice cenným zdrojem informací a zkušeností. Je to pro nás veliké zadostiučinění dojet do cíle a ještě získat body."

Conrad Rautenbach získal pro juniorský tým Citroën bod: "Dobře jsme zapracovali s celým týmem a nakonec jsme se sžili. Začali jsme dobrou volbou pneumatik a dobrými výsledky. A to je dobrý počin pro další sezonu. "

Všechny tři Citroëny C4 WRC v cíli, mohl si šéf juniorského týmu Citroën Benoit Nogier přát víc? "Celkový výsledek je pozoruhodný. Neměli jsme sebemenší technické problémy, což jen podtrhuje spolehlivost vozů C4 WRC. Páté místo Chrise je vynikající výsledek. Dokázal, že se může směle měřit s každým soupeřem. Sébastien a Conrad se hodně učí a o víkendu udělali velký pokrok."



Martina Bedrnová
PR manager


 
 
Fotogalerie:   Martin Rada stříbrný na Rallye Monte Carlo 2009

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose