www.car.cz
 

První únorový MOTORTIP : Monte, Rondo i dvouhodinovka na motokárách a nejen to !!
     8.2.2009 11:28 - Pavel Jelínek


Další letošní televizní motoristický magazín MotorTip je připraven a od dnešního podvečera a v dalších dnech nabídne desítku příspěvků s řadou rozhovorů. Pořad je možné vidět nejen na vybraných televizních stanicích, ale i na internetu. Věnovat se bude Rallye Monte Carlo, dálkovým soutěžím, ale i třeba závodům na motokárách a halovému arenacrossu.

„Ve třetím letošním Motortipu zavítáme na tradiční setkání automobilových i motocyklových závodníků různých disciplín na motokárové dvouhodinovce v M Paláci v Brně a to i s řadou rozhovorů . Mimo jiné s Karlem Abrahamem, Lukášem Peškem, Jiřím Janákem, Michalem Matějovským, čerstvým mistrem Evropy Mirkem Jakešem, či pořadatelem motokárového závodu a setkání Robertem Šenkýřem. Zavítáme také na Rallye Monte Carlo, kde získal výborné stříbro ve své třídě hustopečský Martin Rada a jemu, jeho spolujezdcovi Romanovi Petrovi i mechanikovi Rudovi Kadlecovi budou patřit další rozhovory. Nechybí ani on boardy, či záběry přímo z „Monte“, které pořídil náš kolega Michal Nedbal. Na stejné akci jsme samozřejmě nevynechali ani očekávanou premiéru české Fabie S 2000 a v dalším příspěvku povykládá i jeden z jejích dvou pilotů Jan Kopecký,“ odhaluje náplň pestrého pořadu šéfredaktor Pavel Jelínek a pokračuje : „Motoristickou sezónu v Brně zahájil již dvacátý halový Arenacross v hale Rondo a zaznamenali jsme také další velký úspěch Mirka Zapletala a Tomáše Ouředníčka, kteří dojeli bronzoví na pouštní dálkové soutěži v Saudské Arábii, na kterou vyrazili jen několik málo dní po svém veleúspěšném návratu z Dakaru. A mimochodem, právě na toto téma a o ceny od tohoto týmu je na závěr pořadu také divácká soutěž o pěkné ceny. Krátce zmíníme i novinky z příprav Valašské a Lužické rallye, které zahájí sezónu, ale také skutečnost, že na podzim se opět pojede středoevropská CER rallye. Tedy ještě přesněji tato akce bude letos nazvaná European Cross Country Rally 2009 a zamíří opět k Budapešti a do oblasti rozsáhlého vojenského prostoru u Veszprému na dohled Balatonu, ale nově místo do Rumunska do vojenského prostoru v Chorvatsku.“

Za zmínku jistě stojí i fakt, že v minulých dnech šéfredaktor magazínu MotorTip - Pavel Jelínek - získal další ocenění jeho obětavé práce i motoristických kvalit. Opět byl za zásluhy o propagaci všech motoristických disciplín a motorismu vůbec a to nejen v tomto pořadu, ale i na internetu atd., vybrán mezi několik novinářů, kterým byl prezidentem ÚAMK udělen titul Motoristický novinář roku 2008. V případě Pavla Jelínka pak k udělení tohoto titulu došlo již po SEDMÉ v řadě za sebou !! Poprvé jej získal v roce 2002.

V příštím MotorTipu se můžete těšit na řadu dalších rozhovorů z motokárového setkání závodníků různých motoristických disciplín v Brně, na podrobnější reportáž také s rozhovory s našimi nejúspěšnějšími jezdci ( i když našim se tentokrát moc nedařilo) z jubilejního halového arenacrossu v brněnském Rondu a také třeba na motokárovou šestihodinovku z Litomyšle a snad i na Stopu Valašské zimy 2009.

MotorTip je vysílán na TV Vysočina ( regionální vysílání TV Prima) a dále v lokálních televizních sítích, jako je KTV Hustopeče, východočeská TV OIK, KTV v Jeseníku, či na kabelovkách v některých městech na severu Čech. Celostátně pak je pořad možné vidět ve vysílání specializované čistě motoristické televizi SPORT 5, kde má pořad premiéru vždy již v pátek v podvečer a o víkendu pak několik repríz. Podrobné týdenní programy tohoto kanálu najdete zde: http://www.e-auto.cz/tvsport5/ .

Další informace k pořadu pak zde: http://www.e-auto.cz/tv-motortip/

Na internetu stačí kdykoliv kliknout a pořad se okamžitě a kdykoliv po několika sekundách spustí. Na následujícím linku je nová možnost pořad vidět. K dispozici jsou zde vždy poslední dva nejaktuálnější díly.
Aktuální pořad zde ( http://www.trebicnews.eu/motortip_new.wmv)
Předchozí starší pořad vždy zde. ( http://www.trebicnews.eu/motortip_old.wmv)

Další možnost zhlédnutí pořadu na internetu je na http://www.tvlitomericka.cz/porady-1.html   anebo také www.i-vysočina.cz  .

Zájemci si případně mohou napsat o DVD s vybraným pořadem !!


Několik starších MotorTipů pak můžete vidět zde:
http://www.tvlitomericka.cz/porady/motortip-vanocni.html  
http://www.tvlitomericka.cz/porady/motortip-rijen-3-.html  
http://www.tvlitomericka.cz/porady/motortip-listopad-2.html  
http://www.tvlitomericka.cz/porady/motortip-zari-2-.html  

Podrobnosti o lokalitách a TV stanicích, kde je pořad vysílán, též na:
http://www.jsc-studio.cz/ (TV Vysočina),
http://www.tv-vysocina.cz/
http://www.oik.cz/ (TV OIK – Orlický infokanál),
http://www.ktjes.cz/ ( KTV Jeseník),
http://www.hustopece-city.cz/ (KTV Hustopeče),
http://www.ktvmedia.cz/ ( Roudnická televize )
http://www.tvlitomericka.cz ( televize Litoměřicka)
http://www.sport5.cz
http://www.i-vysočina.cz

Poděkování patří také následujícím mediálním partnerům pořadu MotorTip:
http://www.e-auto.cz/
http://www.erally.cz/rs/
http://www.auto-news.cz/
http://www.car.cz/
http://www.autosportfoto.sk/
http://www.emk.cz/
http://www.ftr-media.com/
http://www.trebicnews.eu/
http://www.RELY.CZ
http://www.ceskeokruhy.cz
http://www.motorelax.cz

Tuning Magazíne, www.tuning-magazine.cz
Faraon video www.faraonvideo.cz
a dalším !

Námět, scénář : Pavel Jelínek
Kamera:
Michal Nedbal
Lubomír Jílek
Jan Olejníček
Alois Folta
Martin Folta
Jan Pustějovský
Karel Kubeš
Mediasport
Archiv týmů

Spolupráce:
Jiří Dokulil
Martin Folta
Petr Linhart
Věra Kubešová
Jane Šlouskiová
Michal Nedbal

Střih : Marie Trojanová
Produkce: Pavel Jelínek
Režie : Pavel Jelínek

Kontakt na redakci : Mobil : 732 223456
Tisková informace pořadu MotorTip 2009 únor 01


 
 
Fotogalerie:   Martin Rada stříbrný na Rallye Monte Carlo 2009

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose