www.car.cz
 

LMS: Jarek Janiš testoval dva dny tovární Spyker na okruhu nedaleko Říma
     18.2.2009 13:08 - tisková zpráva


Působivý návrat do závodního vozu, s nímž bojoval v roce 2007, prožil Jarek Janiš. K testům na italské trati Vallelunga jej pozvala stáj Snoras Spyker Squadron. Mladý Čech strávil za volantem Spykeru C8 Laviolette GT2R dva dny. Za nizozemský tým závodil před dvěma lety jako tovární pilot v Le Mans Series a ve 24h Le Mans. O přibližně dvě stě kol na okruhu nedaleko Říma se Jarek podělil s Nizozemcem Tomem Coronelem.

Jízdy se uskutečnily za slunečného počasí při teplotě nad deset stupňů Celsia. Pro Jarka to byl návrat do vozu ze závodů typu Le Mans po roce a půl. Se spykerem naposledy jel v podniku LMS na 1000 km ve Spa v červenci 2007 (více ZDE). Tenkrát kvůli prasklé pneumatice vážně havaroval ve slavné zatáčce Eau Rouge a poranil si páteř.

Po dlouhodobém léčení poprvé závodil loni na podzim v mezinárodním mistrovství České republiky. S Mercedesem AMG DTM C-Klasse týmu Charouz Racing System se v Podzimní ceně Brna (více ZDE) i v šestihodinovce Epilog (více ZDE) dostal na stupně vítězů a hlavně byl zdravotně zcela v pořádku. Totéž platilo i ve Vallelunze.

Jarek Janiš: „Byly to velmi zajímavé testy. Na italském okruhu Vallelunga jsme s Tomem Coronelem měli dva dny na zkoušení nově upraveného Spykeru C8 Laviolette GT2R. Vše šlo velmi dobře. Důležité bylo počasí. Potřebovali jsme suchou trať, což se také naplnilo. Dohromady jsme najeli asi dvě stě kol, s Tomem jsme se podělili napůl. Moc mě těší, že jsem se zdravotně cítil naprosto v pořádku. Potvrdilo se tak, že léčba mé páteře zraněné v létě 2007 ve Spa byla úspěšná. U Říma jsem zkoušeli hlavně nově upravenou zadní nápravu. V týmu jsem závodil v roce 2007, v Le Mans Series a ve 24h Le Mans, a od té doby se vůz podstatně změnil.

Je mnohem lepší. Nová je mimo jiné i celá přístrojová deska. Tým mi ji poslal e-mailem na fotografii a já tak v letadle pečlivě studoval každý knoflík a kontrolku. Potěšilo mě, že jsem osobně poznal Toma Coronela. Je to velmi zkušený a zároveň přátelský a otevřený závodník. Vše jsme společně probírali a téměř ve všem jsme se shodli. Byl bych moc rád, kdyby ve spolupráci s týmem nezůstalo jen u těchto testů. Děkuji šéfovi stáje Peteru van Erpovi, že mě na ně pozval.“
www.jarek-janis.cz  

Stáj Snoras Spyker Squadron: www.spykersquadron.com  
Tom Coronel: www.tomcoronel.nl  
Le Mans Series: www.lemans-series.com  
24h Le Mans: www.lemans.org  
Trať Vallelunga: www.vallelunga.it  


BPA


 
 
Fotogalerie:   Erik a Filip ve formuli Master 2008, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose