www.car.cz
 

Evropský „Automobil roku 2009“ se představí nejširší veřejnosti
     19.2.2009 10:14 - tisková zpráva


Víkend ve znamení Opelu Insignia
• Evropský „Automobil roku 2009“ se představí nejširší veřejnosti

Seznamte se s králem – králem evropských silnic! Během nadcházejícího víkendu (od pátku 20. února až do neděle 22. února) budou mít participující dealeři Opel otevřeno od rána až do večera, a to hlavně kvůli nové Insignii! Každý příchozí se tak bude moci na vlastní oči přesvědčit, proč právě tento model oslovil šest desítek náročných motoristických publicistů ze 23 zemí Evropy natolik, aby mu přiřkli mimořádně ceněný evropský titul „Automobil roku“!

„Špičkové technologie, jízdní výkony, kvalita zpracování a především fantastický design Insignie jsou její vstupenkou do nejvyšší ligy,“ říká Steffen Raschig, ředitel tuzemského zastoupení značky Opel. „Víkendem otevřených dveří chceme dát veřejnosti možnost k osobnímu prověření kvalit nové vlajkové lodi Opelu.“

Insignia se na tuzemském trhu nabízí buď jako čtyřdveřový sedan nebo pětidveřový liftback, cena začíná už na 549 900 Kč. Již zanedlouho nabídku modelové řady Insignia obohatí kombi verze Insignia Sports Tourer.

Novou Insignii mohou zájemci získat s jedním z devíti (!) motorů o výkonech až 260 k, přičemž všechny jsou standardně propojeny se šestistupňovými (!) převodovkami. Některé verze se dodávají i se sofistikovaným pohonem všech kol Adaptive 4x4. Naprostou lahůdkou je podvozek FlexRide, u něhož může řidič volit kromě standardního vyváženého charakteru odpružení i režimy „Sport“ (dynamická, sportovní jízda) nebo „Tour“, který upřednostňuje cestovní komfort.

Pro Insignii je připravený zcela nový kamerový systém Opel Eye, který „čte“ dopravní značky a umí varovat řidiče, pokud vůz nečekaně zamíří mimo jízdní pruh ven ze silnice. Adaptivní světlomety AFL+ pracují v devíti (!) různých režimech a dokážou řidiči optimálně osvětlovat cestu, aniž by hrozilo oslnění protijedoucích řidičů. V programu bariérových testů Euro NCAP Insignia získala maximální - pětihvězdičkové – hodnocení.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Radouň 2009- amatérská zimní rallye, foto Jan Marek

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose