www.car.cz
 

Automobilka VW podpoří ATS Formula 3 Cup 2009
     24.2.2009 11:52 - Pavel Jelínek


Volkswagen podpoří ATS Formula 3 Cup

Německá automobilka Volkswagen letos podpoří týmy v šampionátu vozů F3, a to v týmech Van Amersfoort Racing a Performance Racing.
Šampionát ATS Formule 3 Cup se v letošní sezóně bude těšit podpoře automobilky Volkswagen.

Týmy Van Amersfoort Racing a Performance Racing dostanou dvoulitrové motory právě z Wolfsburgu. Automobilka chce podporovat mladé jezdce, aby měli ve svých začátcí kariéry odpovídající techniku. První sezónní závody očekáváme na okruhu Oschersleben v Německu, kde se tento seriál představí 13. dubna.

Ředitel Volkswagen Motorsportu Kris Nissen uvedl, že podpora mladých talentů bývala pro firmu velkou prioritou. Proto si pro tuto sezónu vybrali tyto dva týmy, kde se přestaví ve Van Amersfoort Racing Laurens Vanthoor a Stef Dusseldorp a v týmu Performance Racing Rafael Suzuki a Adderly Fong.

ATS Formula 3 Cup je vlastně pokračováním tradice německého mistrovství formule F3. Van Amersfoort Racing vloni dokázal výrazně zabodovat a vybojovat dvě vítězství a šest druhých míst s L. Vanthoorem. Letos má tým ty nejlepší předpoklady uspět. Nejen že má v týmu mladíky se stářím 17 a 19 let, ale i pronajaté motory z Wolfsburgu, které dodají potřebný výkon jejich monopostům. Z vývojové líchně Fritze Van Amersfoorta pocházejí například i jezdci Christian Albers, či Jos Verstappen, kteří již ochutnali život v F1.


Při letmém pohledu do kalendáře zjistíme, že šampionát ATS formule 3 Cup se pojede povětšinou v Německu, ale na návštěvu zavítá i do Nizozemska.


Kalendář ATS Formula 3 Cupu 2009:


09-13. Dubna – Oschersleben
21-23. Května – Nürnburgring
05-07. Června – Hockenheimring
19-21. Června – Oschersleben
03-05. Července – Lauzitsring
07-09. Srpna – Assen
21-23. Srpna – Nürnburgring
18-20. Září – Sachsenring
16-18. Října – Hockenheimring

Vláďa Rožánek


 
 
Fotogalerie:   Norská Rally 2009 2. a 3.den - foto Vladislav Maschl

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose