www.car.cz
 

Sněhová Northern Forest Baja 2009 startuje 26. února.
     24.2.2009 12:04 - tisková zpráva


Northern Forest Baja 2009


Mezinárodní Baja „Saint Petersburg – Northern Forest“ se bude konat od 26. února do 1. března tohoto roku na území Ruské federace u Saint Petersburgu, Priozersku a Vyborgu ve správním obvodu Leningradské oblasti. Tato Baja bude probíhat jako 2. kolo Mezinárodního mistrovství FIA Cross-country Bajas a jako první kolo ruské Rally-Raid Šampionátu.

Závod se pojede v blízkém okolí měst a zasněžených lesích a polích, kde nebude záležet ani tak na výkonu motoru, ale na řidičských schopnostech. Pořadatelé také slibují skvělou atmosféru především díky vyhlášené ruské pohostinnosti.

Akce bude zahájena ve čtvrtek 26., kdy se budou konat technické přejímky v areálu největšího výstaviště v St. Petersburgu „LenExpo“. Stejný den bude také otevřeno mediální centrum. Po přejímkách budou auta dána do uzavřené haly LEN EXPA. Startovní ceremoniál se bude konat v historickém centru Petersburgu v podvečer prvního dne. Po ceremoniálu se všechna auta vrátí do Park Fermé.

V pátek 27.2. se bude přímo z „LenExpa“. Jedna SS se pojede v okolí města a další SS v lese a bude končit nedaleko lyžařského střediska Igora.
Druhý den začne krátkým přejezdem na start SS3, SS4 a SS5 (pojede se 3krát stejná 85km SS). Konec bude opět poblíž poblíž lyžařského střediska Igora. Náročná trať bude začínat i končit v osídlené časti Gromova.

Poslední den závodu bude, stejně jako předchozí den, začínat krátkým přejezdem na start SS6. SS7 bude stejná jako SS6. Po ukončení SS7 bude následovat asi 30km přejezd do Igory. Konečný Park Fermé a závěrečný ceremoniál, stejně tak jako závěrečné technické prohlídky se budou konat také zde v Igoře. Večer bude na účastníky a hosty čekat neobyčejně slavnostní předávaní cen a banket, který je specialitou ruské Baji! 

PS:   Hail BAJA VIDEO
podařilo se nám připravit krátké video, které vám přiblíží pohádkovou atmosféru z letošního podniku HAIL BAJA 2009.
Ze Saudi
Tomáš Ouředníček


http://www.offroadsport.cz


 
 
Fotogalerie:   Norská Rally 2009 2. a 3.den - foto Vladislav Maschl

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose