www.car.cz
 

Jaromír Jiřík letos v Alfa Romeo 147 Cupu
     Vladimír Rožánek


V zahraničí letos bojuje pražský lékař MUDr. Jaromír Jiřík, k jehož koníčkům patří medicína, motorismus a také bojové umění. Startuje v sérii European Alfa Challenge 147, kde závodí identické závodní vozy Alfa Romeo 147 GTA. K jeho největším dosavadním úspěchům patřilo vítězství ve Ford Puma Cupu 2000, nebo páté místo v německém DMBS Renault Clio RS 16V Cupu 2002. Letos by k nim chtěl přidat nějaká pěkná umístění v závodech Alfa Challenge.
 
Jaromír Jiřík Alfa Romeo 147 @ foto archív teamu
 
Nejlepšího letošního umístění dosáhl Jaromír Jiřík zatím na květnovém závodě v německém Hockenheimringu. Zajel tam pěkné 6. místo, ale druhý závod po havárii v prvním kole nedokončil. Další závody se pojedou ještě ve Spa a na Imole, tak může MUDr. Jiřík postoupit ještě v celkové klasifikaci. Zatím je na dvanáctém místě se 114 body. Celkově zatím vede Ital Campani s 268 body. druhý je další Ital Iacone s 264 body a třetí je prozatím Novozélanďan Bertram se 196 body. Další známé jméno jsme objevili ve španělském závodníkovi Luisi Villamilovi. Dvacátý sedmý je Polák Maciej Stanco a Adam Lacko jenž startuje střídavě s kamionem, Škodou Octávií a také Alfou Romeo je zatím 30. Mezi nováčky seriálu je Jiřík pátý a Lacko figuruje na 14. místě.
 
Výsledky Jaromíra Jiříka v Alfa Romeo 147 Euro Challenge
 
Monza: 14. místo / 9 místo
 
Valencie: 11 místo / 12. místo
 
Magny Course: 13. místo / 11. místo
 
Hockenheimring: 6. místo / havárie
 
Do dalších závodů přejeme hodně bodů a doufáme, že s tímto krásným vozem objeví také u nás v Mistrovství republiky D4.
 
Vláďa Rožánek, www.car.cz

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose