www.car.cz
 

Jarek Janiš se při testech v Le Castellet opět po roce po uzdravení
     9.3.2009 00:02 - tisková zpráva


LMS: Jarek Janiš se při testech v Le Castellet vrátil na mezinárodní scénu

Po roční přestávce způsobené zdravotními problémy se dnes Jarek Janiš vrátil na mezinárodní scénu automobilových závodů. Po soukromém testu, který s týmem Snoras Spyker Squadron absolvoval minulý měsíc ve Vallelunze, se dnes poměřil se silnou konkurencí při oficiálních testech Le Mans Series na okruhu Paula Ricarda v Le Castellet.

Holandská stáj dnes především hledala ideální nastavení vozu Spyker C8 Laviolette GT2R třídy LMGT2 a testovala nové pneumatiky Michelin. V dopoledním tréninku se navíc mechanici potýkali s drobnými technickými problémy, proto Jarek Janiš absolvoval jen několik kol stejně jako odpoledne, kdy ležela hlavní tíha testovacích prací na jeho týmovém kolegovi Jeroenu Bleekemolenovi. Holanďan se s týmem v letošní sezoně zúčastní čtyřiadvacetihodinovky v Le Mans, zatímco při závodech Le Mans Series se bude Jarek Janiš za volantem Spykeru střídat s Tomem Coronelem, jenž však musel testování na jihu Francie vynechat, neboť ve stejném termínu startuje v úvodním podniku mistrovství světa cestovních vozů (WTCC) v brazilské Curitibě.

„Dopoledne jsme hlavně pracovali na autě, protože jsme měli drobné problémy se senzorem na motoru a pak s alternátorem. Více jsme proto začali jezdit až odpoledne, kdy už se potíže neobjevily, ale byla řada na Jeroenovi. Já jsem absolvoval jen dva výjezdy po pěti kolech, takže jsem zatím neměl prostor, abych se skutečně rozjel a dostal se na limit. Uvidíme zítra. Budeme zkoušet nastavení vozu na delší stinty a měli bychom si více zajezdit. S Jeroenem se známe z dřívějška. Je to opravdu hodně rychlý závodník a mně se s ním dobře spolupracuje. Myslím si, že v něm budeme mít dobrého kolegu pro závod 24 hodin Le Mans,“ shrnul první testovací den Jarek Janiš.

 

HARMONOGRAM OFICIÁLNÍCH TESTŮ LE MANS SERIES V LE CASTELLET:
 Neděle 08/03/2009  
 09:30 - 13:30  Dopolední trénink
 13:35 - 14:15  Autogramiáda jezdců
 14:30 - 18:30  Odpolední trénink
 18:30 - 24:00  Noční trénink
 Pondělí 09/03/2009  
 09:00 - 13:00  Dopolední sekce
 13:00 - 14:00  Tisková konference
 14:00 - 17:00  Odpolední trénink

Oficiální výsledky testů naleznete ZDE
 

Oficiální stránky týmu Spyker Squadron  www.spykersquadron.com
Oficiální stránky Jarka Janiše  www.jarek-janis.cz
Oficiální stránky Toma Coronela  www.tomcoronel.nl
Oficiální stránky Jeroena Bleekemolena  www.jeroen-bleekemolen.nl
Oficiální stránky Le Mans Series  www.lemans-series.com
Oficiální stránky 24h Le Mans  www.lemans.org

BPA


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose