www.car.cz
 

Jiří Mičánek neuspořádá Brněnského Draka 2009 !!! Kvůli nezájmu jezdců
     9.3.2009 00:12 - tisková zpráva


Mičánek letos neuspořádá Brněnského Draka

Z termínového kalendáře letošního mezinárodního mistrovství České republiky v závodech automobilů do vrchu vypadl hned úvodní díl, kterým měl být v dubnu na Masarykově okruhu Brněnský Drak. Toto obohacení termínového kalendáře vymyslel před dvanácti lety v opačném směru jízdy po okruhu bývalý automobilový závodník Jiří Mičánek.

Navzdory hlasům kritiků, že se nejedná o klasický závod vrchařů, získala tato akce u jezdců oblibu. Před začátkem sezony si mohli vyzkoušet techniku, v případě vyjetí z trati skončili pouze v kačírku, nemuseli dlouho čekat na kopci, ale po dokončení své jízdy zamířili přímo do depa.

"Zatím se nepřihlásil ani jeden účastník. Po předběžném průzkumu zájmu závodníků jsem dospěl k závěru, že pro patnáct až dvacet jezdců nemá z ekonomického hlediska význam takovou akci pořádat," řekl Jiří Mičánek. Před rokem bylo na startu pouze třicet vozů. Ještě předloni se zúčastnilo Draka více než dvojnásobek tohoto počtu.

"Většina jezdců dává přednost okruhovému závodění, nebo se zúčastňují nižších soutěží v závodech do vrchu, kde nejsou tak přísná pravidla," dodal Mičánek.

 

JiPo


 
 
Fotogalerie:   Severočeské Monte Karlo 2009 - foto Radek ml. & Luboš Novosádovi

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose