www.car.cz
 

SEAT Sport v Brazílii při prvním klání nové sezóny WTCC 2009 kraloval
     9.3.2009 12:48 - tisková zpráva


PRVNÍ ZÁVOD NOVÉ SEZÓNY WTCC

Mimořádného úspěchu dosáhl v obou úvodních závodech nové sezony šampionátu WTCC tým SEAT Sport, když se v cíli každého z nich seřadili čtyři jezdci SEAT Sport na nejvyšších pozicích, a to jak na suché, tak i na mokré trati. Tento výsledek, který je jedním z nejlepších v historii šampionátu WTCC, katapultuje vítěze závodů - Yvana Mullera a Gabriele Tarquiniho - na špičku průběžného pořadí, i když jen s jednobodovým odstupem od Jordi Geného a Rickarda Rydella, kteří také v neděli vystoupili na stupně vítězů.

Hned od startu prvního závodu obsadily čtyři SEATy León TDI Yvana Mullera, Jordi Geného, Rickarda Rydella a Gabriele Tarquiniho první čtyři místa, když šestý Tiago Monteiro bojoval s BMW a Chevrolety. Nehoda v polovině závodu přivedla na trať Safety Car. Čtyři SEATy na špici startovního pole to nijak neovlivnilo k udržování dominantního postavení po restartu závodu, které si udržely až do cílového praporu.

Ve druhém závodě se úplně změnily podmínky, okruh v Curitibě zaplavil déšť a startovalo se tak za Safety Carem. Krátce po startu poskočil Gabriele Tarquini a Rickard Rydell vzhůru a po několika kolech již tito jezdci obsadili čelo závodního pole. Stejně postupovali Jordi Gené a Yvan Muller a uprostřed závodu již byli za vedoucí dvojicí týmových kolegů, což vydrželo až do konce závodu.

Tom Coronel dojel osmý a připsal si jeden bod pro tým Sunred, Tiago Monteiro skončil na 12. místě, když za předjíždění před restartem závodu dostal penalizaci a musel startovat až z chvostu startovního pole.

Yvan Muller (SEAT León TDI) po závodech řekl: „Byl to velmi pozitivní víkend, zvláště proto, že jsme byli podstatně rychlejší, než se čekalo. Máme čtyři jezdce vedoucí celkové pořadí po prvním závodě, ale sezona je dlouhá“.

Gabriele Tarquini (SEAT León TDI) po závodech řekl: „To, co se stalo, je fantastické, protože umístění čtyř vozů jedné značky na prvních místech obou závodů bylo dosud nepředstavitelné. Je to mimořádný výsledek. Déšť nám ve druhém závodě zřejmě pomohl, ale naše výkony byly velmi dobré“.

Rickard Rydell (SEAT León TDI) po závodech řekl: „Je to úžasné, protože jsme si mysleli, že BMW budou rychlejší než my. Dobrá práce celého týmu během kvalifikace a dobré podmínky, včetně deště během druhého závodu, byly klíčem k úspěchu“.

Jordi Gené (SEAT León TDI) po závodech řekl: „Přijel jsem do Brazílie s cílem získat dvakrát šest bodů a odjíždím se čtrnácti. Je to proto výborný výsledek. Po dvojím výstupu na stupně vítězů opouštím Curitibu ve skvělé náladě. O tom jsem snil před začátkem sezony. Doufám, že další závody, jako třeba ten v Mexiku, kde jsem vyhrál loni, budou podobně příjemné. Je jasné, že SEAT má pět jezdců, kteří jsou opět schopni bojovat o titul“.


Příští závody:
21. a 22. března 2009, Puebla (Mexico).

 

PR


 
 
Fotogalerie:   WTCC 2009 a přípravy obhájce titulu SEATu, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose