www.car.cz
 

Tomáš Mičánek začal společným laděním kondice v německé Oberjochu
     13.3.2009 10:49 - tisková zpráva


Společným čtyřdenním kondičním soustředěním všech jezdců letošního seriálu VW Polo Cup v německé Oberjochu vstoupil brněnský automobilový závodník Tomáš Mičánek do nové sezony. Stejně jako v loňském roce bude Tomáš jediným českým zástupcem mezi 28 vybranými jezdci v tomto seriálu, který je určen začínajícím mistrům horkého volantu v kategorii závodních cestovních vozů. Všichni jezdí s identickou technikou.

V letošním termínovém kalendáři je ve VW Polo Cupu zařazeno celkem devět závodů, které se pojedou opět v rámci mezinárodního mistrovství Německa cestovních vozů. První bude na programu 17. května na Hockenheimringu, kde také 25. října celý seriál skončí. Kromě šesti dílů na německých okruzích zavítá seriál 20. září do španělské Barcelony.

"Po loňských zkušenostech už vím, co mě čeká. Pochopitelně je mým cílem vylepšit loňské výsledky," uvedl Tomáš Mičánek, který loni skončil celkově na 20. místě a mezi nováčky byl šestý.

Na soustředění do Oberjochu se mladý Mičánek těší. "Dá se tam dohromady při společných aktivitách parta a navzájem poznáme soupeře při různých sportovních aktivitách," dodal Mičánek, kterého do Německa odvezl jeho otec. Ten na Oberjoch vzpomíná s dávkou nostalgie. "Před dvaceti lety jsem zde vyhrál závod mistrovství Evropy do vrchu na krásné osmikilometrové trati. Porazil jsem tehdy i domácí hvězdu Herberta Stegnera. Byl to ale poslední závod na Oberjochu," zavzpomínal na prachem zavátý úspěch Jiří Mičánek.



JiPo
 
 
Fotogalerie:   Beseda s Petrem Luskem, foto Phen

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose