www.car.cz
 

Valašský klobúk u Vsetína už o tomto víkendu a delší
     Pavel Jelínek


Již i nadcházejícím víkendu se opět sjedou vrchaři na dohled  Vsetína, aby si zde  změřili síli a vybojovali další body do mistrovství republiky. Trať tradičního "Klobúku" letos  ale  dozná změny,  přesněji  bude v  části  cíle prodlouženě o zhruba 400 metrů.  Od příštího roku se totiž kopce rozdělí na dlouhé a krátké, přičemž ty dlouhé musí mít 3 500 metrů. Jedině  na nich pak budou moci  startovat závody MČR.

Startovat se bude  tradičně v Malé Bystřici a cíl bude na Dušné, ale až na horizontu za retardérem u autobusové zastávky . No a pokud jsou tato jména obcí známa i fandům rallye, není  to  žádný omyl, ale právě  zde se jezdívají krásné a známé erzety.

Víkendový podnik bude součástí středoevropského zónového šampionátu, mistrovství Slovenska i Česko-slovenské trofeje, takže pořadatelé mají více  než  sto přihlášených závodníků, což je  potěšitelné   číslo pro pořadatel i diváky. Přijedou nejen od nás, ale také ze Slovenska, Rakouska, Polska a Švýcarska.

Na startu se objeví hned dvě silné F3000 Slováka Krajčího a našeho  Nevěřila, ale i placky  Krámského a Beneše atd atd.. V plechových autech by měli kralovat David a Josef Komárkovi s více než  pětisetkoňovými  lancery.


Sobota 17. července
Trénink 8 - 11.30

Start 1. jízdy 13

Start 2. jízdy  15

Neděle 18. července
Trénink 8 - 11.30

Start 1. jízdy 13

Start 2. jízdy  15

Doplňme, že podle rosničkářů má být poměrně slunný a pěkný víkend, takže  pro diváky  může být návštěva závodu pěkným výletem.


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose