www.car.cz
 

Peškovi Sachsering profilem vyhovuje. Začal 12tým časem
     tisková zpráva


Veltins MotorradGP Deutschland, Sachsenring (16.7.2004)
 
Lukáš Pešek po úspěšném vystoupení v brazilském Riu týden odpočíval a včera se přesunul na německý okruh Sachsenring k dalšímu závodu mistrovství světa silničních motocyklů. Sansechring je předposlední závod před třítýdenní přestávkou na přelomu července a srpna, po níž následuje již domácí velká cena brněnském okruhu.
 
Sachsenring patří mezi okruhy, které Lukáš příliš nezná. Navštívil jej pouze jednou a to v loňském roce, když zde zaskakoval za Jaroslava Huleše ve třídě 250cc. Letos je to tedy jeho premiérové vystoupení ve třídě 125cc. Sachsenring by měl Lukášovi svým profilem vyhovovat, neboť je to velmi technická, členitá trať bez extrémně dlouhé cílové rovinky.
 
V průběhu ranního tréninku Lukáš absolvoval celkem 26 kol. Ve 21 kole zajel čas 1:30,360 a obsadil 19. místo v celkovém hodnocení ranního volného tréninku. Na prvního jezdce, kterým byl A. Dovizioso, ztrácel 1,325s. „Odpoledne ještě zrychlím. Vím to. Trať se mi líbí a motocykl jede výborně jak na rovince, tak ve stoupání. Zlepším čas minimálně o sekundu“ řekl Lukáš po tréninku.
 
Během odpolední kvalifikace Lukáš skutečně dokázal výrazně vylepšit svůj ranním výkon o více než sekundu, v 16. z celkem 18 kol ujetých v kvalifikaci zajel čas 1:28,882 a snížil tak ztrátu na průběžně vedoucího jezdce, kterým je H. Barbera, na 1,012s. Po dnešní kvalifikaci se Lukáš umístil na průběžné 12. startovní pozici a mezi jezdci na motocyklech Honda se opět dokázal prosadit a umístit se na třetí pozici.
 
 „Není to špatné, dvanácté místo je v celku dobré, ale v posledním kole byla na trati velká tlačenice a mně hodně zpomalila skupinka pomalejších jezdců, kterou jsem dojel ve druhé půlce trati. Je to škoda, protože když jsem si pak srovnával mezičasy, tak poslední kolo bylo nejrychlejší na prvních dvou mezičasech a pokud bych až do konce kola udržel stejné tempo jako v kole předcházejícím, mohl jsem být po dnešku v první řadě.
 
Zítra se chci ještě posunout dopředu, rád bych si zopakoval úspěšnou kvalifikaci z Barcelony. Motocykl jede výborně a jsem si jistý, že nějakou desetinku ještě můžu ubrat. Uvidíme zítra.“ Řekl Lukáš po návratu z trati.
 
- AMD -

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose