www.car.cz
 

ALMS: V Sebringu Peugeot 908 až druhý
     23.3.2009 17:59 - Vladimír Rožánek


Cílem Peugeotu 908 FAP Hdi bylo odzkoušet konkurenceschopnost vozů vůči soupeřům, vzhledem k plánovanému startu stáje Peugeot v Le Mans. Jen malá nehoda umožnila Audi R15 zvítězit v Sebringu, ovšem Peugeot byl rovnocenným partnerem v soubojích o první místo. Souboje se odehrávaly doslova o každou vteřinu a Peugeot ukázal, že v Le Mans by se mohl ucházet i letos o mety nejvyšší.

Druhý Peugeot 908 skončil díky potížím s převodovkou na celkovém pátém místě, a to je na úvod sezńy pěkné umístění. Jak po závodě poznamenal Olivier Quesnel, sportovní ředitel Peugeotu, dokončení závodu na druhém místě bylo flustrující, protože závod rozhodlo propíchnutí pneumatiky. Pobodným problémům se musí pro příště tým vyvarovat. Jezdec Frank Montagny pak ještě vyzdvihl týmovou práci a připravenost vozů do Le Mans. Jeden problém byla klimatizace a druhý pneumatiky, i tak lze zhodnotit víkend v Sebringu, který prověřil nastavení auta.

V závodě dominovalo trio Capello/Kristensen/McNish na Audi R15, ale i prototyp Acura zaujal diváky svým čtvrtým místem s posádkou Fernandez/Diaz, která tím zvítězila ve slabších prototypech P2.

Výsledky ALMS 12 hodin na Sebringu:

Capello/Kristensen/McNish – Audi R15 Tdi

Sarrazin/Montagny/Bourdais – Peugeot 908 FAP Hdi

Luhr/Rockenfeller/Werner – Audi R15 Tdi

Fernandez/Diaz – Acura ARX 01B

Minassian/Lamy/Klien – Peugeot 908 FAP Hdi

Magnussen/O Connell/Garcia – Corvette C6R

Beretta/Gavin/Fassler – Corvette C6R

Mello/Kaffer/Salo – Ferrari 430 Berlinetta GT

Companc/Russo/Bruni – Ferrari 430 GT

Farnbacher/James – Panoz Esperante GT

Vláďa Rožánek

s využitím tiskových materiálů Peugeot Media

foto© American Le Mans Series


 
 
Fotogalerie:   Peugeoty na Sebringu 09 © FREDERIC LE FLOC H / DPPI

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose