www.car.cz
 

Přilnavější pneumaky pro kategorii Supersport s novinkou Sportmax Qualifier II
     24.3.2009 13:56 - tisková zpráva


Dunlop zvyšuje přilnavost pneumatik pro kategorii Supersport s novou řadou Sportmax Qualifier II

Praha 17. března 2009 – S novou pneumatikou Qualifier II přenáší Dunlop technologii ze závodů přímo na silnice. Technologie více směsí v běhounu MultiTread (MT) pronikla k pneumatice Qualifier II od dominující profesionální závodní pneumatiky D211GP, která v roce 2008 zvítězila v 63 světových šampionátech ve 23 lokalitách. Pneumatika Qualifier II se rychle zahřívá a jezdcům kategorie Supersport poskytuje vysokou stabilitu při brzdění, zlepšené jízdní vlastnosti za mokra i celkovou zpětnou vazbu.

Dnešní jezdci kategorie Supersport mají vyšší nároky
Trh v kategorii Supersport je náročný. Moderní jezdci nehledají pouze vysoké hodnoty přilnavosti, dobré jízdní vlastnosti a příjemný pocit z jízdy, ale mají také praktické požadavky na spolehlivost, rychlejší zahřívání a delší životnost pneumatik. Jezdci potřebují pneumatiky, které jim umožní zužitkovat enormní potenciál jejich sportovních strojů, a přesto jim dovolí dostat se domů za každého počasí a na libovolných silnicích. Všechny tyto nároky byly při vývoji pneumatiky Qualifier II brány v úvahu.

Dědictví úspěchu
Dunlop staví na vynikajících kvalitách pneumatiky Qualifier, jejíž výkonnost posouvá na vyšší úroveň. Pneumatika Qualifier II zajistí jezdcům Supersport mimořádnou kombinaci přilnavosti za suchých i mokrých podmínek. Pro dosažení ještě většího výkonu a životnosti, využil Dunlop technologii oceňované pneumatiky Roadsmart v kombinaci s pokrokovým dezénem a technologii více směsí v běhounu MultiTread (MT).


Dunlop evolučně rozvinul přednosti pneumatik D207E, D208 a Qualifier a na základech velkých úspěchů pneumatiky RoadSmart vystavěl dokonalejší verzi pneumatiky Qualifier II, která zajišťuje nepřetržitou zpětnou vazbu vozovky, přesnost jízdních vlastností a vysokou přilnavost na mokrých silnicích.

D211GP s technologií MultiTread. Ze závodní dráhy na silnici
Pneumatika Qualifier II využívá výhod technologie více směsí v běhounu MultiTread (MT), která nabízí přilnavost za sucha, když je potřeba „se do toho položit“, a přitom zachovává vynikající trakci a přilnavost za mokra. Výsledná pneumatika nabízí jezdci lepší pocit z jízdy, zpětnou vazbu a navozuje důvěru svou stabilitou v zatáčkách.

Technologie MultiTread. Všechno záleží na drážkách
Unikátní směrový dezén pneumatiky Qualifier II zajišťuje zlepšený výkon při současném snížení stupňovitého opotřebení. Tato pneumatika také těží z nového složení směsi, které dovoluje širší rozsah provozních teplot, zkracuje dobu zahřívání i při nízkých okolních teplotách, zabezpečuje vyšší přilnavost na suchých i mokrých silnicích a stabilitu při vysokých rychlostech s nižším opotřebováváním běhounu. Profil běhounu MultiTread (MT) zadní pneumatiky je také navržen tak, aby udržoval lepší, konzistentnější kontaktní plochu s povrchem vozovky a zlepšoval celkovou zpětnou vazbu pro jezdce.

Systém kontroly pnutí v kostře – Carcass Tension Control
Pneumatika Qualifier II obsahuje špičkovou technologii systému kontroly pnutí v kostře Carcass Tension Control System (CTCS) umožňující, aby různé oblasti pneumatiky byly napínány různou silou. Tato funkce zajišťuje zlepšení distribuce namáhání a napětí podél vrstvy, rozšíření kontaktní plochy běhounu a zvýšení stability okraje běhounu. Pro jezdce to znamená obrovské výhody ve schopnosti pružení, v celkovém zvýšení jízdního komfortu a rozšíření stability kontaktní plochy běhounu zejména při náklonu, což znamená, že standardem je nyní vyšší přilnavost a stabilita při projíždění zatáček vysokou rychlostí.

Ultrajemné částice sazí
Pro dosažení vyšší přilnavosti v kluzkých podmínkách vybral technický tým Dunlop novou přísadu poskytující lepší vazebnou reakci s polymery. Hluboko v pneumatikách jsou uloženy ultrajemné částice sazí, které jsou klíčem k lepší přilnavosti, rychlejšímu zahřívání a širšímu provoznímu rozsahu teplot.


Nová pneumatika Qualifier II sdílí stejnou technologii jako cenami ověnčená pneumatika Roadsmart
a používá záběrovou směs Silika A
ve střední části zadní pneumatiky
a boční běhounovou směs Silika B. Použití takovýchto vědeckých metod znamená pro jezdce vynikající trakci v přímém směru, kombinovanou s ještě větší, důvěru vzbuzující čistou přilnavostí v úhlech od 35 do 55 stupňů, a to vše bez újmy na stabilitě a životnosti pneumatiky. V kombinaci s konstrukcí bezešvého pásu JointLess Belt (JLB) u zadní pneumatiky to vede ke stabilitě při vysokých rychlostech a k pohlcování otřesů, ke zvýšení tuhosti pneumatiky při zachování tvaru drážek. To všechno přispívá k důvěře, kterou jezdec tolik potřebuje.

Uspokojování vyšších nároků
Trh v kategorii Supersport je stále náročnější. Rychlejší stroje s neustále rostoucími hodnotami výkonu požadují pneumatiky, které tyto potřeby uspokojí a současně zůstanou dostatečně praktické pro každodenní jezdění. Pneumatika Qualifier II vyhovuje potřebám jezdců kategorie Supersport a současně jim nabízí vynikající kombinaci přilnavosti
za sucha i za mokra, stability a jízdních vlastností; pneumatika se rovněž rychle ohřívá
a kromě toho se vyznačuje mimořádnou a prodlouženou životností.

Pneumatika Qualifier II bude k dispozici v následujících rozměrech:
130/70ZR16
120/60ZR17
120/70ZR17
160/60ZR17
170/60ZR17
180/55ZR17
190/50ZR17
190/55ZR17
200/50ZR17

Nová pneumatika Dunlop Sportmax Qualifier II přináší na trh segmentu Supersport pokrokové technologie, mezi které patří:
• Technologie více směsí v běhounu MultiTread (MT), která je odvozena od úspěšné profesionální závodní pneumatiky D211GP a zajišťuje vynikající trakci v přímém směru a lepší přilnavost při zatáčení.
• Excelentní přilnavost za sucha i za mokra.
• Technologie Carcass Tension Control System (CTCS), která rozšiřuje kontaktní plochu běhounu a zvyšuje stabilitu.
• Ultrajemné částice sazí pro vynikající přilnavost, rychlejší zahřívání a širší rozsah provozních teplot.
• Konstrukce bezešvého pásu JointLess Belt (JLB) u zadní pneumatiky pro vysokou stabilitu při vysokých rychlostech a pohlcování otřesů.

Pneumatika Qualifier II bude k dispozici po celé Evropě od 15. března 2009.


Dunlop
Dunlop je jedním z předních světových výrobců špičkových pneumatik s impozantní historií úspěchů v motoristickém sportu. Rozsáhlé zkušenosti na poli závodů vedly Dunlop k zavádění inovativních technologií také u pneumatik určených k běžnému použití. Pro dosažení maximálního pohodlí během jízdy využívá Dunlop nejnovější technologie výroby pneumatik poskytující skvělý výkon a dlouhou životnost.

Pneumatikami Dunlop své motocykly standardně vybavuje mnoho předních světových výrobců včetně firem Aprilia, Benelli, Harley-Davidson, Honda, Husqvarna, Kawasaki, KTM, Piaggio, Suzuki, Triumph a Yamaha.

Více informací na stránkách www.dunlop.cz

 

PR 


 
 
Fotogalerie:   ALMS v Sebringu 09©American Le Mans Series

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose