www.car.cz
 

Milan Kašpárek musí vypouští úvod sezóny kvůli zlomeným obratlům
     25.3.2009 13:45 - tisková zpráva


Milan Kašpárek musí ze zdravotních důvodů vypustit úvod sezóny


Již v tiskové zprávě k testování na mosteckém autodromu jsme informovali o nepříjemné havárii Milana Kašpárka, který musel po nárazu do svodidel test předčasně ukončit. Audi TT-R DTM bylo jen lehce poškozeno, když většinu nárazu pohltil přední crash-box, ale následná silná bolest Milanových zad nevěstila nic dobrého. Diagnóza lékařů byla velmi nepříjemná.

Zlomenina dvou bederních obratlů má pro Milana za následek minimálně dvouměsíční odloučení od závodního vozu.

"V Mostě jsem poprvé použil systém HANS, který má při případné nehodě ochránit jezdcovu krční páteř. Zřejmě právě špatné použití HANS zapříčinilo následné poškození bederních obratlů. Tato nezkušenost s HANS mě bohužel stála úvod letošní sezóny.

Doufám, že už jsme si tímto vybrali poslední díl smůly, která nás za poslední rok provází, kde to jen jde. Rád bych se opět postavil na start už při závodě v Ústí nad Orlicí, ale vše bude záležet na průběhu rekonvalescence", řekl k nehodě Milan Kašpárek.

http://www.ecceracing.eu/


 
 
Fotogalerie:   Peugeoty na Sebringu 09 © FREDERIC LE FLOC H / DPPI

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose