www.car.cz
 

Několikanásobný mistr Václav Pech před Valaškou 09
     25.3.2009 21:21 - tisková zpráva


Václav Pech jun.- Petr Uhel startují do nové sezóny
Tisková informace Václava Pecha jun., Plzeň, 24.3.2009


Několikanásobný mistr České republiky v automobilových soutěžích Václav Pech jun. je již připraven na první závod Mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích, kterým bude tento víkend Valašská rallye. Václav Pech jun. se společně se svým dlouholetým spolujezdcem Petrem Uhlem přes zimu pečlivě připravovali, ať již po fyzické stránce, nové organizaci týmu mechaniků a jejich zázemí, ale zejména přípravou a dalším vývojem závodního automobilu, jeho náročným testováním a příslušným zkouškám pneu. Posádka tak do prvního závodu nastoupí s osvědčenou technikou v podobě Mitsubishi Lancer EVO IX v divákům dobře známém modrožlutém zbarvení EuroOil teamu

Valašská rallye stejně jako v loňském roce otevře kalendář velkých soutěží Mezinárodního mistrovství. Posádka Václav Pech jun. – Petr Uhel zde před rokem vystoupala na pódium a odvážela si cenné body a poháry za druhé místo absolutní klasifikace. „Na Valašskou rallye se po dlouhé zimní přestávce těšíme. Před soutěží absolvujeme poslední krátký test vozu, abychom se dostali do správného soutěžního tempa a vyzkoušeli aktuální varianty pneumatik, kterých sebou do Valašského Meziříčí vezeme velké množství. Může nás zde potkat naprosto nevyzpytatelné počasí a není vyloučené, že se v sobotu probudíme do sněhové nadílky,“ říká k nadcházející Valašské rallye Václav Pech jun.

„Rychlostní zkoušky jsou zde různorodé a střídá se na nich velké převýšení. Již tradičně se totiž startuje v aprílovém počasí. V praxi to znamená, že část RZ-ty může být mokrá nebo dokonce pokrytá sněhem a část úplně suchá. V takovém případě není jasné, které pneumatiky jsou na takovém povrchu nejlepší. Právě při loňském ročníku jsme neměli příliš štěstí při jejich volbě a doufáme, že letos na tom budeme lépe,“ dodává Václav Pech jun., který s Petrem Uhlem absolvují v letošní sezóně kompletní Mezinárodní mistrovství České republiky a vybrané závody v zahraničí v rámci České národní reprezentace, pro kterou v loňském roce získali titul mistrů střední Evropy.

Úvodní soutěž Mezinárodního mistrovství České republiky v rallye, nad kterou převzal záštitu předseda vlády, bude odstartována z náměstí ve Valašském Meziříčí v pátek 27. března v 17:00, a na posádky čeká bezmála 500 kilometrů tratě se 163 kilometry rychlostních zkoušek na 14 rychlostních testech. První závodní vozy projedou přes cílovou rampu rovněž ve Valašském Meziříčí v sobotu 28.března v 16:58.


www.VaclavPech.cz

PR


 
 
Fotogalerie:   

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose