www.car.cz
 

Evropské mistrovství kamionů má také v Česku své internetové stránky
     28.3.2009 17:13 - Vladimír Rožánek


Internetové stránky byly spuštěny v úterý 24. března 2009. „Od tohoto kroku si slibujeme jakési zkvalitnění přístupu tuzemských i zahraničních fanoušků motoristického sportu k informacím, které se budou úzce omezovat na závody tahačů. Jako každým rokem již po sedmnácté je pro nás vrcholem sezóny závodní víkend, který hostí Mistrovství Evropy těchto obrů na čtyřech kolech. Některé odkazy na stránkách jsou ještě prázdné. Důvodem je průběh přihlašovacího procesu do samotného mistrovství, kdy světová automobilová federace FIA určila uzávěrku přihlášek na polovinu března. Po tomto datu by měly stránky být kompletní a určitě fanoušky bude třeba zajímat, že mnoha informacemi budou na web Czech Truck Prix 2009 přispívat také samotné týmy. Je to proto, abychom opravdu přiblížili co nejvíce mnohdy uzavřený svět závodů široké motoristické veřejnosti,“ uvedl sportovní ředitel okruhu Michal Marek. 

Stránky mimo jiné přinášejí pohled do minulosti závodění kamionů nejen v Mostě, ale také v celé Evropě. Budou zde nejčerstvější informace o přípravě mosteckého závodu i reportáže z ostatních okruhů v Evropě, kde se podniky v rámci tohoto šampionátu pojedou. „Já sám jsem pamětníkem toho prvního závodního víkendu v roce 1993 a ještě mám v živé paměti jak jsem seděl na divácké svahu a dole na cílové rovince vítězil Steve Parish se zeleným Mercedesem a v polední přestávce se po dráze proháněl po dvou zadních kolech tahač. V tu dobu by mne vůbec nenapadlo, že jednou budu členem týmu lidí, který takový podnik dokáže zorganizovat,“ dodal Marek s tím, že již těší na to, jak bude v zaváděcím kole závodu kamionů stát tentokrát na Pace Trucku a startovat závod. 

Autodrom Most a.s.


 
 
Fotogalerie:   Testy DTM- Most 2004

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose