www.car.cz
 

BP Autosport odtestoval v Mostě
     28.3.2009 18:47 - Vladimír Rožánek


Po zimní pauze se tým BP Autosport Bruntál vypravil v kompletní sestavě na první testy na Mostecký Autodrom.

Náš tým prodělal přes zimu pár zásadních změn. Za prvé do naší rodiny přibyl nový člen v podobě prototypu Lucchini P3-95M. S tímto novým přírůstkem doznal celý tým i změny našeho loga a barevného provedení. Do Mostu jsme tedy přivezli již zmiňované Lucchini se kterým letos bude startovat Martin Šípek. Loňské Martinovo auto prodělalo náročnou kompletní repasi, podařilo se nám ho o pár kilogramů odlehčit a vylepšit aerodynamiku celého vozu a pro letošní sezonu toto vozidlo osedlá zkušený ing. Antonín Daniel , který s naším týmem již spolupracoval v loňské sezoně. Pro okruhové závody náš tým připravil pro letošek hned tři vozy a to osvědčenou M trojku řady e36 a dvě M trojky řady E46 , které v loňské sezoně startovaly poprvé. Okruhová auta doznala asi největších změn , kdy po změně pravidel bylo možné auta zásadně odlehčit a použít různé komponenty z oblasti motorsportu. Na autech makali všichni naši mechanici , kterých oproti loňovat auta, bylo toto testování docela náročné. První den jsme se vské sezoně přibylo , abychom vůbec stihli tento brzký jarní termín testování.

Počasí nám v testování docela přálo a tak jsme v klidu mohli začít třídenní pouť nastavování aut. Vzhledem k tomu , že první dva dny jsme byli s ing. Danielem jediní dva jezdci , kteří byli schopni nastav

ěnovali řádnému otestování veškeré techniky v polozávodním režimu, abychom mohli odstranit případné nedostatky.

S prototypem začal Martin velmi opatrně a pojal první den vysloveně jako seznamovací s novou technikou. Bohužel od samého začátku nás Lucchini zlobilo v podobě nesprávně fungujícím sekvenčním řazením a tak začala pro mechaniky nekonečná pouť rozborek a zborek převodovky. Bohužel se tato závada nepodařila za celou dobu odstranit. Na třetí den testování se klukům podařilo dostat převodovku do stavu , že řadila vrchní, nejvíce potřebné rychlosti na okruhu a tak mohl Martin aspoň v posledním dnu testování trochu začít zrychlovat a poznávat kouzlo nového, velmi rychlého stroje. Po příjezdu se tým rozhodl nechat převodovku kompletně repasovat, tak doufáme , že se vše stihne do prvního závodu.

Martinovo loňské BMW mělo úplně nový motor , proto se ing. Daniel v začátku testování věnoval jeho řádného záběhu a posléze se začal s autem seznamovat , protože poprvé jede v tak silném voze a navíc se sekvenčním řazením. Jak se zanedlouho ukázalo ing. Daniel se s autem velmi rychle skamarádil z čehož máme obrovskou radost a moc se těšíme na jeho výkony. Jak sám prohlásil, auto je stoprocentně připraveno na sezonu.

V dalších dnech se ing. Daniel věnoval nastavení našich okruhových aut a musíme prohlásit , že zimní dřina přinesla ovoce v podobě zrychlení , kdy se podařilo s jednou E46 šestkou zajet krásných 1.51.150 na kolo, z čehož máme upřímnou radost. Do veškeré techniky se investovali nemalé finanční prostředky, což po testování musíme usoudit , že se vyplatili.

Velmi krásným zpestřením byla sobotní návštěva známého slovenského automobilového závodníka Igora Drotára , který si vyzkoušel naši okruhovou M trojku a byl s naším autem spokojený a možná, jestli pánbůh dá se objeví jako host v našem týmu na některém vytrvalostním závodě. Ale vše je ještě v jednání a uvidíme jak to celé dopadne.

Momentálně celý tým intenzivně pracuje na všech třech okruhových autech , protože již příští víkend se účastníme náročného 12ti hodinového závodu v Brně. Tímto bych chtěl všechny naše fanoušky na tuto akci pozvat…

BP Autosport Bruntál, foto©Lukáš Cholasta


 
 
Fotogalerie:   Značka Škoda na Autosalonu v Ženevě 2009

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose