www.car.cz
 

Roman Kresta vládl tragické Valašské rallye 2009
     2.4.2009 13:22 - tisková zpráva


28.03.2009 - MOGUL RACING TEAM ve vedení po první etapě Valašské rally
Vedoucí pozice patří po bezmála 68 kilometrech rychlostních zkoušek úvodní etapy Cetelem Valašské rally posádce MOGUL RACING TEAMU Roman Kresta - Petr Gross, startující s vozem Peugeot 207 S2000.

Zahajovací etapa soutěže byla pro soutěžící posádky náročnou zkouškou. Vytrvalý déšť, jenž se nad Valašskem spustil krátce před startem závodu, ve spojení s nočními etapami a náročným povrchem rychlostních zkoušek tak důkladně prověřil připravenost soutěžících.

Přesto se posádce MOGUL RACING TEAMU podařilo s nástrahami trati vyrovnat a udržovat v konkurenci 73 startujících posádek konstantní výkon. Ten znamenal v šesti odjetých rychlostních zkouškách 4 vítězné časy a ve zbývajících dvou testech druhou pozici. Výsledek z úvodní etapy je tak pozitivním příslibem do druhého soutěžního dne.

Roman Kresta s Petrem Grossem nastoupí do druhé etapy čítající 8 rychlostních zkoušek o délce 95 kilometrů, s náskokem 15,7 s na posádku továrního týmu ŠKODA MOTORSPORT Jan Kopecký - Petr Starý. Na třetí posádku v pořadí Václav Pech - Petr Uhel pak mají k dobru 42,1 s. 


29.03.2009 - MOGUL RACING TEAM po druhé etapě Valašské rally

Také po úvodní rychlostní zkoušce druhé etapy Valašské rally figurovala v čele absolutní klasifikace soutěže posádka MOGUL RACING TEAMU Roman Kresta - Petr Gross, startující s vozem Peugeot 207 S2000.

Valašskou rally však na úvodní ranní rychlostní zkoušce zasáhla tragická událost, když v jejím průběhu došlo ke středu jednoho ze soutěžních vozidel s přihlížejícími diváky. Při uvedené nehodě utrpěly tři osoby zranění neslučitelná se životem.

Cetelem Valašská rally 2009 byla následovně ukončena.

MOGUL RACING TEAM tímto vyjadřuje nejhlubší soustrast pozůstalým obětí této tragické události. 



Zde je první letošní on-board posádky Kresta - Gross z Valašské rally 2009.


 
 
Fotogalerie:   Tragická havárie na Valašské rallye 2009 ve fotografii

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose