www.car.cz
 

Nový sportovní Golf GTD představen na veletrhu AMI
     2.4.2009 13:24 - tisková zpráva


Nový Volkswagen Golf GTD
• Nový sportovní vůz představen na veletrhu AMI v Lipsku

Praha, 2. dubna 2009 – Vzápětí po novém Polu, ofenzivě modelů BlueMotion a Golfu GTI, přijíždí na scénu nový Volkswagen Golf GTD. Se silným vznětovým motorem 2.0 TDI (125 kW / 170 k) je zaměřen na ty „dieselové“ řidiče, kteří oceňují maximální dynamiku. Nové GTD je extrémně hospodárné, ale zároveň maximálně sportovní.

Novinka se navíc chlubí tradicí, sahající až do roku 1982, kdy na silnice vyjel první Golf GTD -GTI mezi diesely. Cena Golfu GTD na českém trhu, na který přijde v červnu letošního roku, začíná na 655 800 Kč.

Nové GTD je silné a zdobí jej výjimečně nízká spotřeba paliva: motor s technologií vstřikování common rail vyžaduje pouze 5,3 litru nafty na 100 kilometrů, což odpovídá emisím 139 gramů CO2 na jeden kilometr jízdy. Přitom maximální rychlost vozu je úctyhodných 222 km/h a z 0 na 100 km/h dokáže akcelerovat za 8,1 sekundy.

Stejně jako v případě GTI, tak i GTD nabídne zákazníkům šestistupňovou manuální převodovku i dvouspojkovou 6rychlostní převodovku DSG – podle názorů mnohých expertů nejúčinnější automatickou převodovku na trhu. Díky sportovnímu podvozku a 17palcovým kolům Seattle GTD dokazuje, že je nositelem tzv. GTI DNA, a to jak agilním charakterem, tak i díky paralelám ve vzhledu a výbavě. Exteriér nového Golfu GTD zcela jasně ukazuje, že se jedná o nejsportovnější dieselový Golf. Design předního nárazníku, mřížka chladiče a světla jsou identická s těmi z modelu GTI. Typické červené horizontální proužky na masce chladiče však u modelu GTD nahrazují proužky chromované.

Filozofie modelů GT formovala také vzhled interiéru: sportovní sedadla v sériové výbavě, tříramenný multifunkční, ve spodní části zploštělý volant, či madlo ruční brzdy v koženém provedení se světle šedivým prošíváním, jsou pouze částí charakteristických rysů nového Golfu GTD.


Import VOLKSWAGEN Group, s.r.o.
AC&C Public Relations

www.volkswagen.cz  


 
 
Fotogalerie:   VII. AMATER RALLYE - Pelikán MILOVICE 2009 - foto: Luboš Novosád

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose