www.car.cz
 

LMS: Druhý volný trénink pro Pescarolo Sport
     4.4.2009 17:47 - Vladimír Rožánek


Jezdci týmu Pescarolo Sport Boullion a Tinseau ovládli druhý volný trénink na nedělní první závod Le Mans Series v Barceloně. Velmi nadějně se předvedlo i trio Prost/Bellichi/Fässler, když jejich čas stačil na druhé místo. Třetí čas zajeli Panis a Lapierre prototypem Courage Oreca AIM.

Náš Aston Martin zajel čtvrtý čas a skončil těsně před druhým stájovým vozem Lola Aston Martin s posádkou Primat/Ramos/Turner. S novým vozem Ginetta Zytek se na šestém místě znovu objevil tým Strakka Racing, a tak to s útokem na mety nejvyšší myslí zřejmě vážně, protože i jeho první vystoupení znamenalo třetí místo z volného tréninku. Tým Kolles s prototypy Audi R10 zatím s první desítkou koketoval, ovšem nijak neoslnil, uvidíme co ukáže v kvalifikaci.

LMP2, neboli slabší prototypová monstra, se stala kořistí Speedy Teamu Sebah, který jede v Barceloně na stroji Lola Judd, ovšem stále mu na záda dýchal Racing Box. Tomu zatím úvodní jízdy svědčily. A také britský tým RML na sebe nenechal dlouho čekat, v druhém volném tréninku zajel třetí čas ve své třídě a těšíme se, že prototyp Lola Mazda uvidíme na stupních vítězů i při nedělním závodě. Na desátém místě ve třídě LMP2 zatím bojoval zajímavý vůz WR Zytek.

LM GT1 patřila týmu IPB Spartak s vozem Lamborghini Murcielago R-GT. Rousínov s Koxem převálcovali i tým lyžaře Alphanda na Corvette C6-R. Čtvrtý a poslední ve třídě jezdil Konopka se Sallenem S7-R.

Ve slabších ,, gétéčkách ,, dominoval v druhém volném tréninku Němec Lieb a Rakušan Lietz, kteří do Barcelony přivezli Porsche 997 RSR. Ovšem již teď začala vystrkovat svá křídla značka Ferrari. JMW Motorsport s posádkou Bell/Bruni ukázal, že Ferrari 430 na stupně vítězů míří zcela nekompromisně. O poslední místo se zatím přetahovali Easyrace a druhý vůz stáje FRB. Náš Janiš se Spykerem v týmu Spyker Squadron se oproti prvním jízdám v pořadí propadl, ovšem uvidíme, co přinese kvalifikace, která je důležitá pro postavení na startu tohoto tisícikilometrového závodu.

Vláďa Rožánek

foto©DDPI


 
 
Fotogalerie:   Le Mans Series 2009 - Testy na Paul Ricard © DDPI

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose