www.car.cz
 

LMS: Strakka Racing vyrazí v Katalánsku jako první!!
     4.4.2009 22:50 - Vladimír Rožánek


Nečekané se stalo pravdou na okruhu u Barcelony ve Španělsku. Zcela nový a doposud neodzkoušený prototyp Ginetta, se kterým do katalánské metropole přijel tým Strakka Racing, zvítězil v kvalifikaci na zítřejší závod Le Mans Série. Posádku Watts/Leventis/Hardmann může těšit i fakt, že za sebou nechala dva vozy Lola Aston Martin. Leventise a Hardmanna přitom znají diváci z Brna, kde se při Epilogu několikrát tato posádka objevila.

Druhé místo na roštu si dnes vyjela Lola s posádkou Primat/Turner/Ramos a třetí místo vydřela trojice Enge/Charouz/Mücke. Češi tedy mají zaděláno na zopakování úspěchu z loňské sezóny. Trochu zklamání zatím přináší tým Kolles, který s loňskými modely Audi R10 Tdi zajel jen šesté a jedenácté místo v klasifikaci LMP1. Prototypy Courage Oreca AIM ze stáje Oreca Matmut se zatím držely při zemi a jejich snažení vedlo jen k sedmému a osmému místu. Z volných tréninků úspěšný Pescarolo Sport vyjede do závodu nakonec ze čtvrtého místa, ovšem Boullion má s těmito závody velké zkušenosti, a tak se můžeme těšit na jeho souboje s naší Lolou.

Dle předpokladu zvítězila v kvalifikaci LMP2 stáj Racing Box z Itálie. Jejich jezdecká squadra Ceccato/Francioni/Piccini dokázala s Lolou Judd všem ujet. Amaral a Pla ztratili jen 16 tisíci vteřiny, což značí, že závod může být velmi dramatický. Velmi pěkně se pak předvedl i druhý stájový vůz Racing Boxu. Trio Biaggi/Bobbi/A.Piccini skončilo čtvrté ve své kategorii. Nejhůře dopadl Ibanez Racing, když ztratil ve svém nejlepším kole propastných 12 sekund na Lolu z Racing Boxu.

LM GT1 vyhrála stáj IPB Spartak a do závodu tedy vyrazí v pole positions mezi GT1 vozy. Vůz Lamborghini Murcielago R-GT kraloval i volným jízdám. Největšího konkurenta hledejme ve stroji Corvette C6-R ze závodní stáje lyžaře Alphanda. Čtvrté a poslední možné místo obsadil Sallen S7-R se Slovákem Konopkou. Toho doplňují ještě Brit Edwards a jeho krajan Paul Daniels.

Slabší GT vozy mají početné pole. Celkem jich odstartuje 13. Ovšem Jarek Janiš v týmu Spyker Squadron se zranil a do zítřejšího závodu tedy nenastoupí. Jeho místo v týmu zaujme Peter Dumbreck. Dalo se čekat, že hodně vysoko namíří vozy Ferrari 430 GT2. Předpoklad byl dobrý, protože kvalifikaci s nevelkým náskokem vyhrála dvojice Bell/Bruni. Hned za nimi skončilo další Ferrari 430 v rukou Antonia Garcii a Leo Mansella. Španělé se těší, že Garcia nějaké pódiové umístění vybojuje. Až třetí místo na roštu vybojovalo první Porsche 997 GT3 RSR s posádkou Narac/Pilet. Mnoho radosti nenadělal svým jezdcům ani Aston Martin Vantage. Jedenácté místo zatím není podle představ týmu Drayson Racing.

Zcela jistě, dle zajetých časů, můžeme očekávat hezkou bitvu, kterou odvysílá i Eurosport, nebo Nova Sport.

Vláďa Rožánek

Foto©DDPI Le Mans Series 09


 
 
Fotogalerie:   Závody do vrchu v Litvínově - Janově, foto Miloš Jenčík

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose