www.car.cz
 

Třída Superstock ve Valencii úspěšná pro Ondru Ježka. Těsně sedmý !
     5.4.2009 23:02 - tisková zpráva


Mistrovství světa Superbike, Supersport,
SSuperstock Superstock
Valencia – Španělsko
Neděle 5..dubna 2009

První závod roku 2009 na evropské půdě, okruh Ricarda Torma ve Valencii.

Superstock

Skvělého úspěchu dosáhl nováček tohoto šampionátu Ondra Ježek. Po prvním kole se pohyboval Ježek kolem 11. místa, ale během závodu se neustále zlepšoval. A televizní kanál „Eurosport 2“ nám naštěstí nabídl LIVE některé jeho souboje a bylo se opravdu na co dívat a anglický komentátor nešetřil slovy chvály na adresu našeho jezdce. Ačkoliv Ondra Ježek v samém závěru prohrál souboj o 6. pozici s Italem Danielem Berettou, tak za své 7. místo v premiérovém startu (nepočítaje-li jeho start na "wild card" vloni v Portimao) zaslouží obrovskou gratulaci. A stejná pozice – tedy 7., mu patří v průběžné tabulce šampionátu.

Ovšem výborně jezdili i další jezdci týmu MS Racing, Maďar Balasz Nemeth jezdil až do svého pádu na 6. místě, a Brit Barry Burrell dokončil závod na 5. místě.


Superbike

Jakub Smrž ve své první jízdě postoupil po špatném startu až na 12. pozici, pak ale v jedné zatáčce „ztratil“ předek“ a bylo po závodě.

Ve druhé jízdě se mu start opět příliš nepodařil, postupně se ale vypracovával dopředu a nakonec si dojel pro 2 důležité mistrovské body za 14. místo.
V tabulce mistrovství světa je Jakub Smrž po 6 jízdách průběžně na 16. místě.


Supersport

Matěj Smrž se na vlhké trati a se suchými pneumatikami propracovával postupně dopředu a to až na bodovaná místa, ovšem v přemíře snahy havaroval a závod tak pro něj předčasně skončil.

Jiří Mikšík

PR


 
 
Fotogalerie:   LMS 2009- testy v Le Castellet, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose