www.car.cz
 

Lukáš Pešek dojel 17 a body tedy neveze
     tisková zpráva


Veltins MotorradGP Deutschland, Sachsenring (18.7.2004)

Jaroslav Huleš. To je jméno, které měl pro dnešní závod Lukáš Pešek na přední části svého motocyklu, aby tak uctil památku svého kamaráda, který nedávno navždy opustil svět motocyklových závodů. Na jeho počest chtěl zajet na Sachsenringu co nejlepší výsledek, protože v loňské sezóně na zdejším okruhu zaskakoval za zraněného Jardu v závodě třídy 250cc. Dnešní počasí na okruhu Sachsenring mu k tomu vytvořilo přímo ideální podmínky s teplotami okolo 20°C.

Lukáš odstartoval do závodu ze 13. pozice, na kterou se posunul poté, co se ve včerejší kvalifikaci zranil C. Stoner a do dnešního závodu nenastoupil. Trénink startů, který Lukáš prováděl celý víkend se vyplatil a po šňůře několika závodů se Lukáš nepropadl hned po startu do zadních pozic, ale naopak získal a na konci prvního kola projel cílem na 12. pozici. Jeho motocykl však nestačil držet tempo, které nasadili vedoucí jezdci a Lukáš se v průběhu prvních šesti kol postupně propadal až na 17 pozici. Po zbytek závodu pak jezdil střídavě na 15. až 19. místě, aby závod dokončil na místě 17. se ztrátou 0,4s na poslední bodovanou 15. pozici. Dnešní výsledek byl pro Lukáše i pro tým zklamáním, neboť Sachsenring patří mezi okruhy, které svým profilem přesně vyhovují Lukášovu stylu jízdy.

Nejsem vůbec spokojen. Chtěl jsem konečně dobře odstartovat a to se mi opravdu povedlo. Posunul jsem se dopředu a v první zatáčce byl kolem desátého místa. Prvních pár kol jsem se držel a jezdil časy hodně pod 1:30, ale postupně začal motocykl vadnout a já se propadal dozadu. Skončil jsem na 17. místě, po dobrém startu. To je pro mne horší, než kdybych závod nedokončil. Od toho včerejšího ranního pádu, když jsem poškodil výfuk, se nám nepodařilo naladit motocykl tak, jako před tím. Jezdil jsem časy skoro o dvě sekundy horší než v kvalifikaci a to mně mrzí. Máme týden na to, abychom dali všechno do pořádku a věřím, že se nám to povede. Příští závod už bude lepší,“ řekl zklamaný Lukáš po dnešním závodě.

Lukášovi se tedy nepovedlo rozšířit své bodové konto a po sedmém závodě na německém Sachsenringu figuruje v celkovém hodnocení mistrovství světa na 21. pozici s celkovým ziskem 4 bodů.

- AMD -

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose