www.car.cz
 

Fulín a Vršínský spokojeni po prvních oficiálních testech na Hockenheimu
     20.4.2009 11:21 - tisková zpráva


Seat Leon Supercopa – první oficiální testy na Hockenheimu

S českými Leony se musí počítat

Petr Fulín a Ivan Vršinský absolvovali na Hockenheimringu první oficiální testy prestižního poháru Seat Leon Supercopa, do kterého oba čeští piloti letos premiérově vstoupí v barvách společného týmu Leon Supercopa Czech. Své ambice v tomto na evropských okruzích velice kvalitním pohárovém klání si zatím naše dvojice nechávala pro sebe, ale první souboj s časem naznačil, že nemusí být vůbec malé.

Petr Fulín na Hockenheimu zajížděl časy, které ho už první den zařadily v sedmnáctičlenném jezdeckém poli mezi pětici nejlepších.

O den později se nejprve blýskl třetím časem, kterým o sekundu zlepšil svůj nejlepší výkon a v závěrečném odpoledním testu ho nikdo ze soupeřů už nepřekonal. Ivana Vršinského bohužel o úvodní testovací den připravila závada na elektroinstalaci. Za technické podpory promotéra se ale podařilo dát vůz do pořádku, a tak druhý den už mohl bojovat naplno a také on postupně zrychloval a nakonec skončil v posledním testu osmý. Druhý oficiální test, který je určen právě nováčkům série, se uskuteční na německém Lausitzringu 30. dubna.

Petr Fulín: "Z testů mám dobrý pocit. Jako nový tým jsme nastoupili do rozjetého vlaku, ve kterém se nejlepší týmy pohybují již několik let. Logicky jsem rovnocenný souboj na úvod rozhodně nečekal, minimálně nám chybějí zkušenosti s nastavením auta.

Výsledky ale ukázaly, že máme slušné výchozí nastavení, a když do sebe každý detail stoprocentně zapadl, tak jsme byli schopni se tahat se špičkou o tisícinky sekundy. Nemalou měrou se na tom podílela skvělá práce našich mechaniků a rovněž i externí pomoc ing. J. Křenka, děkujeme.......".

Ivan Vršinský: "Z testování mám jednoznačně skvělý pocit. Ze všech stran byla cítit vyšší úroveň seriálu a to jak z pohledu konkurence, tak organizace. Jediné, co mi pokazilo náladu byla závada na mém voze, která mě připravila o úterní test. Ve středu jsem si zvykal na auto, cizí okruh a postupně nabíral nové zkušenosti.

I přes drobné jezdecké rezervy se mi postupně dařilo srazit ztrátu na prvního pod vteřinu. Sečteno a podtrženo, myslím, že jsme oba v kontaktu se špičkou a už nyní se těším na další testy".



Hockenheim
Tisková zpráva týmu Leon Supercopa Czech


 
 
Fotogalerie:   TK a představení týmu Leon Supercopa Czech , foto týmu P. Frýba

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose