www.car.cz
 

Italský začátek sezóny Kuby Kornfeila
     22.4.2009 08:43 - tisková zpráva


Vstup na italskou zmoklou půdu

Již nemůže být ani pochyb o tom, že silniční motocyklová sezóna je v plném závodním tempu. Svůj první závod mají za sebou i účastníci mezinárodního italského šampionátu a mezi nimi i český mladík, Kuba Kornfeil.

Jeho první ostré závodní zkoušce v sezóně 2009 však předcházelo nejen dosti hektické plánování celé letošní sezóny, ale také velmi vydatná porce testování na jihu Španělska a Portugalska. Další z líhně českých jezdeckých talentů se totiž letos nechtěl spokojit jenom s účastí v dalším ročníku Red Bull Rookies Cupu, kterou si svými loňskými velmi dobrými výsledky znova vybojoval, ale musel se také začít dívat trochu více do budoucnosti, což byl i hlavní důvod, proč se se svojí novou hračkou Aprilia 125ccm o předešlém víkendu zúčastnil „uplakané“ první rundy italského mistráku v Misanu.

Mezitím však co pro mnoho ostatních jezdců v nabité konkurenci třídy stopětadvacítek, se jednalo o pomalu rutinní záležitost, tak čerstvě 16-ti letý mladík /narozen 8.4.1993, odtud pochází i jeho start. číslo 84/ z Rohatce, si odbyl svoji premiéru.

A zkouška to byla obtížná od samého začátku, neboť se očekávalo pěkné počasí, opak však byl pravdou. K tomu navíc absolutní neznámá v podobě závodního okruhu, na kterém Kuba Kornfeil ještě nestartoval a na naučení tratě a naleznutí optimálního set upu vám musí „údajně“ stačit jen jeden volný trénink, přičemž kvalifikace následovala hned v zápětí. Jakub se v ní umístil na osmém místě se ztrátou 1,8 sek na prvního, přičemž od první řady startovního roštu ho dělilo 0,7 sek. V druhé kvalifikaci se mu však již dosažený čas zlepšit nepodařilo. Na vině byl drobný déšť.

To však bylo úplné nic oproti tomu, co čekalo na všechny startující z mezinárodního italského šampionátu v nedělním ránu. Warm up se již jel za vytrvalého deště a Jakub Kornfeil skočil čtvrtý, se ztrátou necelé vteřinky na prvního. Odpolední závod pak byl vyhlášený jako suchý i přesto, že na trati byly evidentní známky vody a tak jezdci obuly i suché pneumatiky. První ostrý start s Aprilii, jenž je pro mnoho mladých jezdců „doslovným“ peklem, nepodal ani Kubovi pomocnou ruku a tak se ze startovní pozice odlepil až jako 18-tý. Po deseti ojetých kolech, však již figuroval na 10.místě v průběžném pořadí, aby vzápětí přišlo rozhodnutí direktoriátu o ukončení závodu, pro již vytrvalý déšť.

Svoji premiéru tedy pravidelný účastník Red Bull Rookies Cupu ozdobil šesti velmi cennými body, což lze považovat za dobrou výchozí pozici pro celý italský šampionát, jenž má Kuba i jeho mezinárodní realizační tým v plánu letos absolvovat. Jako další závod však na něj čeká stádo mladých a divokých soupeřů na stejně zbarvených motocyklech KTM, při závodě MotoGP na andaluském jihu, v Jerezu. Povede se mu i mezi „býky“ také aspoň tak dobře? Na otázku jednoduchá odpověď, stačí jen sledovat.

MPAFoto.com



 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose