www.car.cz
 

BRT nasadí dva nové vozy A4 DTM o rok mladší modelové řady plus další loňský !!
     23.4.2009 09:55 - tisková zpráva


Start nové sezóny i s novou technikou 

 

Pouhých několik dní zbývá do zahájení okruhové sezóny roku 2009. Bohemia Racing Team do ní spolu se svými soupeři vstoupí jako účastník prvního mistrovského podniku, kterým bude Jarní cena Masarykova okruhu v Brně, která se jede o víkendu 24. - 26. dubna.

 

Startovní listiny už nyní slibují, že první letošní závody budou stejně dramatické jako předchozí roky. Tým nasadí dva nové vozy AUDI A4 DTM, opět o rok mladší modelové řady, tedy R12+ a jeden loňský.

 

Jezdecké obsazení bude víceméně klasické, chybět nebude Milan Maděryč, Thed Björk, ani Tomáš Kostka, ale zároveň můžeme čekat v průběhu sezóny i nové jezdce.

 

Vzhledem k okolnostem byla nová technika do týmových dílen přivezena z Ingolstadtu teprve před několika dny, mechanici se už ale za podpory týmových inženýrů  z továrního oddělení Audi Sport stihli zevrubně seznámit se všemi změnami, kterými nový modelový ročník disponuje oproti těm předchozím. "Technicky jde opět o značný posun, ale vzhledem k tomu, že už jde vlastně o třetí typ, který naši kluci dostali do rukou, fungují tu výborně zkušenosti získané v dřívějších sezónách," poznamenal manažer týmu Petr Najman.

 

Co se týče obsazení aut, definitivně jasno zatím není. Jisté je, že do sprintu tým nasadí dva nové vozy, jeden bude pilotovat Milan Maděryč a ten druhý slovenský jezdec Janko Daniš. Loňský vůz povede do boje v rámci tříhodinovky švédský pilot Thed Björk spolu s Milanem Maděryčem, Janko Danišem a také loňským sprintovým mistrem Tomášem Kostkou.

 

V Brně je  přítomen celý BRT tým včetně mladých jezdců Josefa Krále a Michala Matějovského, kteří letos budou startovat v prestižních zahraničních seriálech. Josef v International Formula Master a  Michal v SEAT Leon Eurocup. „Josef má za sebou dva dny oficiálních testů Formule Master na brněnské trati. Prokázal skutečně skvělé schopnosti, když během testů jezdil na samé špici startovního pole. Michal bude startovat s vozem sice jiné specifikace než je Leon Eurocup, ale přesto Seat. Oba se tedy v Brně během prvního letošního závodního víkendu svezou," řekl Petr Najman.

 

Harmonogram brněnského podniku je poněkud odlišný od obvyklého půdorysu. Už v pátek v 11,50 začíná oficiální kvalifikace pro sprint nad dva litry a měřený trénink pro sobotní vytrvalostní závod bude zahájen odpoledne v 15,30. Tříhodinovka se ale v sobotu nepojede k večeru jako obvykle.

 

Tentokrát bude odstartována už v 11 hodin a 5 minut, protože v obvyklém čase hostí Brno italskou vytrvalostní sérii cestovních vozů ETCS, která se jede dokonce na 4 hodiny.

 

Nedělní sprint vozů s obsahem motorů nad 2000 ccm pak bude odstartován v pravé poledne a jako obvykle je vypsán na 10 kol Masarykova okruhu.

 

Více informací a aktuální fotografie naleznete v průběhu celé sezóny na: www.brt.cz.

Most, 22.4. 2009


 
 
Fotogalerie:   Výběr předešlých sezón MMČR ©V.Rožánek

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose