www.car.cz
 

Formule Master se proháněly na Masarykově okruhu v Brně
     24.4.2009 13:42 - tisková zpráva


Formule Master předložila vizitku

Brno – minulé dva dny patřil Masarykův okruh testům monopostů mezinárodní Formule Master. Ta se do Brna vrátí o víkendu 19. - 21. června, kdy se bude podílet na doprovodném programu Mistrovství světa cestovních vozů WTCC. Identické monoposty, poháněné dvoulitrovými motory, jsou díky volnějším úpravám rychlejší než vozy formule 3 a svoje kvality naznačily i teď v Brně. „Letošní vozy mají zase o něco větší výkon,“ prozradil Igor Salaquarda, šéf týmu ISR, který do Formule Master zasahoval už v minulých dvou sezónách.


Brněnských testů se zúčastnily všechny týmy seriálu?
Téměř ano, jezdilo zde dvacet vozů, tři týmy chyběly.

Co bylo cílem testů? Na co se váš tým zaměřil?
Pro nás to bylo letošní třetí oficiální testování. Masarykův okruh je velmi specifická trať – v jednom kole auto funguje jak má, v dalších kolech je to složité najít správné nastavení. Jsou zde také specifické klimatické podmínky, které se mění. Ráno je jinak než v poledne nebo odpoledne. Klima hodně ovlivňují i okolní lesy.

Kdo bude letos za váš tým jezdit?
Opět můj syn Filip a nově také Erik Janiš.

V jaké formě se vám jeví?
Ve velice dobré, mají zkušenosti z formule 3, oba jsou na stejné úrovni. Pak už bude samozřejmě záležet na nastavení vozu a také na komunikaci mezi jezdci a techniky.

Co říkáte výsledkům testů?
Jsem spokojený, ušetřili jsme i nějaké pneumatiky. To je důležité, protože počty pneumatik jsou limitované. Testování je spíš o zkoušení auta než o dosažených časech.

I když to asi nebylo pro vás nejdůležitější, jste s dosaženými časy spokojen?
První den byla trať hodně špinavá, ale i tak bylo jasné zlepšení.

Změnili se vozy Formule Master oproti loňsku?
Dosahují teď většího výkonu motoru, mají větší zadní křídlo, jiné chlazení brzd a díky tomu všemu jsme o jednu až dvě vteřiny rychlejší.

Bude pro váš tým červnový závod v Brně něčím speciální?
Je to domácí závod, ve kterém se nám ne vždy dařilo, takže doufáme, že bychom to mohli konečně prolomit. Chtěli bychom dosáhnout samozřejmě těch nejlepších výsledků a dostat se tak do první pětice.

Jaké novinky letošní seriál nabízí?
Pojedeme dva závody s formulí 1 na Hungaroringu a ve Spa.

Celkové dosažené časy naznačily, že Formula Master předvede v červnu v Brně opravdu velkou podívanou. Například nejrychlejší jezdec brněnských testů švýcar Fabio Leimer zajel jedno kolo za 1:47:632 min. A také jeho soupeři se hladce dostali pod hranici 1:50 minuty.

Předprodej vstupenek na blížící se závody Mistrovství světa cestovních vozů WTCC (19.-21.6.) již zahájen. Bližší informace na www.circuit-brno.com .

 

PR


 
 
Fotogalerie:   LMS 2009 v Barceloně a J. Janiš, foto týmu P. Frýba a DPPI

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose