www.car.cz
 

ČP ŠOC: V úvodním pohárovém podniku vítězili Kusý a Došek
     28.4.2009 07:39 - Vladimír Rožánek


Na startu prvního letošního pohárového závodu Milan Kusý junior zaváhal a z nejvýhodnější pozice se propadl až na čtvrtou příčku. Vedení se ujal Polák Mateusz Lisowski následovaný těsně Janem Dostálem a Alešem Jiráskem, který se v krásné bitvě na čele startovního pole posléze ujal vedení. Záhy ovšem musel odstoupit kvůli ulomenému řazení a po strkanici Lisowskeho s Dostálem se na první místo dostal Kusý, který pak s náskokem téměř dvou vteřin svoji pozici udržel až do cíle. "Nechtěl jsem, aby se mi auto hnulo ještě před zhasnutím červených startovacích světel, a nakonec jsem start pokazil. Chvíli mě trvalo, než jsem se z toho vzpamatoval a zkoncentroval, ale pak už jsem jel, jak bylo třeba a v pohodě," říkal radostně po své vítězné premiéře s pohárovou Octavií Kusý.

Na druhém místě dojel v prvním závodě Lisowski sledovaný Jiřím Jupou, jenž se probíjel dopředu z osmého místa přes Františka Doška, Chorvata Tiki Ivoševiče, Milana Vaňkáta a Jana Dostála. "Kdyby byl závod o dvě kola delší, myslím, že bych nakonec Lisowskeho pojel. Dotahoval jsem se na něho, auto mě fungovalo výtečně," uvedl spokojeně Jupa. Čtvrtý Došek si naopak stěžoval, že mu auto nechtělo zatáčet, jak by si představoval. Přesto za sebou nechal Slováka Patrika Nemce a Jana Dostála, který se propadl z medailových pozic po strkanici s Lisowskim. Ovšem Nemec byl po závodě penalizován pětadvaceti vteřinami za postrčení Vaňkáta, klesl na jedenácté místo a Dostál se posunul na pátou příčku následovaný Miloslavem Kárným. Za ním do posledních metrů sváděli urputný souboj Tiki Ivoševič a Daniel Skalický, kterému nakonec patřila osmá příčka zajišťující mu podle propozic start z pole position do druhého závodu.

Na deváté místo se v prvním závodě probojoval Jiří Gottwald a poslední desátou bodovanou pozici obsadil Vaňkát. Dvoje hodiny o lepší výsledek připravily Radka Bareše a po výletu mimo závodní dráhu se propadla Slovenka Michaela Pešková. Velmi dobře rozjetý závod měl Bohumil Pfeifer, ze čtrnáctého místa na startu se dostal postupně až na osmé, ale pak chyboval, dostal smyk a následně jej odsunula v pořadí ještě pětadvacetivteřinová penalizace za předčasný start.

V úvodu druhého závodu Daniel Skalický využil své nejvýhodnější postavení a do prvních zatáček najížděl na vedoucí pozici následovaný Janem Dostálem, Františkem Doškem, Jiřím Jupou a Mateuszem Lisowskim. Milan Kusý kvůli technickým problémům musel v polovině prvního kola odstavit svůj vůz mimo trať a Tiki Ivoševič po nepovedeném startu klesl na sedmé místo za Jiřího Gottwalda, se kterým se následně tak pošťuchoval, až Gottwald skončil mimo trať. "Nečekal jsem, že červená zhasne tak rychle. Překvapilo mě to, zaspal jsem a pak ještě dostal ránu od soupeřů v prvních dvou zatáčkách a to mě dost zpomalilo," popsal chorvatský jezdec své úvodní zaváhání.

Daniel Skalický se na vedoucí pozici udržel až do třetího kola, pak jej soupeři odsunuli na páté místo. Vedení se ujal Jan Dostál, ale ve čtvrtém kole se posunul na první místo František Došek. V polovině závodu šel do vedení Mateusz Lisowski, kterého tři kola před cílem Došek zase odsunul za sebe a v infarktovém závěru vítězství udržel. "Už mě to nejelo dostatečně rychle, ale držel jsem stopu a pozici uhájil," komentoval souboj zkušený Došek. "Auto začalo hůř zatáčet, proto jsem zpomalil a Franta se dostal přede mě," vysvětloval Lisowski a podobně si na horší ovládání vozu postěžoval třetí v cíli Jiří Jupa.

Na čtvrtém místě jedoucího Jana Dostála před závěrem odsunul na pátou pozici Daniel Skalický. Patrik Nemec se z jedenácté příčky na startu probojoval až na šesté místo následovaný Alešem Jiráskem,orologi replica omega který vyjížděl až ze sedmnácté pozice. Milan Vaňkát v souboji s Michaelou Peškovou nakonec získal body za osmé místo a až na cílové čáře uhájil jeden bod za desáté místo Tiki Ivoševič stíhaný Bohumilem Pfeiferem a Tadeášem Martínkem.

Druhý podnik třináctého ročníku poháru Česká pojišťovna - Škoda Octavia Cup se uskuteční ve dnech 15. - 17. května na Autodromu Most v rámci programu závodů Česká pojišťovna - Škoda Octavia Weekend.

ČP Škoda Octavia Cup


 
 
Fotogalerie:   Jarní Brno 2009 a sobota objektivem Vládi Rožánka podruhé

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose