www.car.cz
 

Patrik Nemec si z jarního Brna veze šest pohárových bodů
     29.4.2009 09:28 - tisková zpráva


První závody přinesly první body První závodní víkend letošní sezóny má za sebou Patrik Nemec, který se zúčastnil Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cupu při Jarní ceně Masarykova okruhu o uplynulém víkendu. Slovenský jezdec si odváží z Brna celkem šest bodů, které získal ve druhém závodě. Poslední dubnový víkend ale Patriku Nemcovi nevyšel nejlépe.

Vůz se v rozhodující moment sobotní kvalifikace nechoval dle jezdcových představ. Nemec nebyl však jediný, kdo si na špatné chování vozu stěžoval. Většina jezdců měla podezření na pneumatiky. „Vůbec nevím co se s autem stalo. Testovali jsme tu před týdnem a vůz se choval skvěle. Jedinou změnu, kterou tým udělal, byla výměna pneumatik. Vůz mi ale v zatáčkách odskakoval a výsledkem je neuspokojivé jedenácté místo. Zkusíme s tím do zítřka něco udělat a uvidíme,“ řekl po sobotní kvalifikaci Patrik Nemec.

První závodní jízda šla Patriku Nemcovi skvěle. Z jedenácté pozice se pomalu probojovával dopředu až proťal cílovou čáru na pátém místě. V průběhu závodu ale popostrčil Vaňkáta a sportovními komisaři byl potrestán pětadvaceti vteřinami… Tato penalizace znamenala konečnou jedenáctou pozici, tedy bez bodů a start do druhého závodu opět ze zadních pozic. Druhý závod se nesl ve znamení prvního. Nemec se probojoval na šestou pozici, ale první pětice jezdců zbytku startovnímu poli rychle odjela.

Slovenský pilot sice po setinkách přední skupinku stahoval, ale na útok už to nestačilo. „Co se v prvním závodě stalo, to se stalo. To k závodům prostě patří. Můžeme toho jen litovat, protože ve druhé jízdě jsem těm nejrychlejším stačil. Získali jsme celkem šest bodů, což zase na začátek sezóny není tak špatné.

Doufám, že se nám budou v dalších závodech problémy vyhýbat a my se budeme moci soustředit na výsledky,“ řekl spokojený Patrik Nemec. PR


 
 
Fotogalerie:   Jarní Brno 2009 - Octavia Cup. foto Jaroslav Mareček

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose