www.car.cz
 

Motocyklový MS Racing v akci se střídavými úspěchy
     30.4.2009 08:59 - tisková zpráva


Barry Burrell opět předvedl dobrý výkon a i když ve druhém volném tréninku spadl

FIM Superstock Cup 1000
Barry Burrell – / 9. místo v závodě /

Barry opět předvedl dobrý výkon a i když ho ve druhém volném tréninku zastihl pád po kterém se prakticky připravil o jeden celý trénink, v závodě znovu dokázal že patří do první desítky v tomto prestižním šampionátu. Na start se postavil jako šestý do druhé řady a už to napovídalo dobrý výsledek… Start ale nyní nebyl to na co jsme u Barryho zvyklý a celý závod se pohyboval těsně před hranicí první desítky. Závod na třináct kol Barry prakticky bojoval ve skupině o první místo, kde se ke konci závodu odtrhli pouze vedoucí tři jezdci. Devátým místem v cíli si „náš“ angličan zajistil solidní porci bodů a nyní figuruje na dobrém pátém místě celkově.

Ondra Ježek – / 13. místo v závodě /
Někdo by si mohl myslet, že po úvodní velice povedené Valencii je třinácté místo pro Ondru a tým zklamáním, ale opak je pravdou. Před Valencií měli naši kluci na španělském okruhu namydleno spoustu kilometrů a není možné tento fakt opomenout. Do Assenu tedy po roce všichni přijíždí poprvé a proto výsledky mohly a také vypadaly jinak než ve Valencii. Nicméně Ondra začal první volný trénink velice slušně a to jako patnáctý muž ze čtyřiceti startujících. Druhý volný trénink stejně jako u Barryho pro Ondru skočil dřív než začal (technická porucha). 

Devatenácté místo na startu byla tedy za těchto podmínek slušná a draze vydřená pozice. Start nebyl nikterak povedený, ale díky dobré kondici a konstantně rychlím kolům Ondra protnul cílovou pásku na dobře bodované třinácté pozici. Druhý jezdec bojující za jihočeský MS Racing se tedy usadil v první desítce celkově.

Balázs Németh - / 25. místo v závodě /
Naše tichá voda … Malý Maďar, který je sakra rychlý, ale díky nerozvážnosti a obrovské školácké chybě se prakticky odsoudil dokončit závod na nebodovaném místě. Hned ve druhém kole jediného měřeného tréninku padá. Pro veliké poškození své Hondy tedy zbytek půlhodinové příležitosti zajet rychlé kolo prostojí v boxu a to i znamená poslední, čtyřicáté místo na startovním roštu. Závod Balázs dokončil sice na pěkném pětadvacátém místě, ale při jeho obrovském potenciálu to jistě jeho ani tým MS Racing uspokojit nemůže. Zatím tedy po dvou závodech bez bodu.

Philippe Braga Thiriet - / 32. místo v závodě /
Nováček v této třídě si sice z pohledu na vyjeté pozice nevedl nikterak úspěšně, ale v našich očích dokázal během závodního víkendu, kde jezdci této třídy najedou v průměru 250 až 300 závodních kilometrů, odvést dobrou práci z pohlednu zlepšení času na jedno kolo. Pochopitelně na tomto jezdci musíme hodně zapracovat, ale těší nás alespoň fakt, že Philippe v závodě nevzdal boj o poslední pozici a porazil tak konkurenční český tým Intermoto Czech. Dokončil tak na dvaatřicátém místě a je stejně jako Németh stále bez bodu.

Supersport World Championship
Matěj Smrž - / nedokončil závod pro technickou závadu /
Zklamání pro naše barvy, další nula na kontě a veliké trápení s technikou. Nyní dokončila supersportová část MS Racing týmu druhý závod ve vlastní režii a v žádném případě se nedá mluvit o dobrých výsledcích. Ani motocykl a ani jezdec Matěj Smrž nejsou v dobré formě a to pochopitelně nemůže přinést dobrý výsledek.

První trénink Matěj nezačal špatně, ale jeho dobré tempo zhatil pád, při kterém hodně poničil svůj stroj. MS Racing nyní ve velice složité situaci po zkušenostech s Maďary nebyl schopen zajistit pro Matěje motocykly dva a proto není tajemstvím, že se po pádu jednalo i o tzv. „kontumační prohře“.

Nakonec ale všechno nějak zachránil holandský rodejce Triumphu, díky kterému byl náš Triumph Daytona 675 schopen dále pokračovat v jízdě. Druhý volný trénink, kvalifikace a Warm-Up... Nic slavného se nedělo a Matěj se tak postavil až do předposlední řady na sedmadvacáté místo. To by všechno bylo ještě vcelku „dobré“, kdyby už nebylo předem jasné, že po prvním kole pokud nebude motocykl fungovat správně (problém se vstřikováním paliva), má Matěj zajet do boxů.

Zde není asi nutné dále popisovat situaci, která je jednoduše špatná. Snad jen jediná pozitivní věc na všem je ta, že celý tým jde tvrdě za tím, vše dát co nejrychleji do pořádku.

 


Děkujeme, MS Racing, více na www.msracing.cz


 
 
Fotogalerie:   Jakub Smrž si jede pro bednu na MS SBK 2009 v Assenu, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose