www.car.cz
 

Mirek Cais slušně rozjetou Bohemii nedokončil
     tisková zpráva


Rally Bohemia patří mezi nejnáročnější soutěže v českém mistrovství. Její profil je zasazen do krásných členitých cest, které u nás nemají svou délkou a obtížností srovnání.

„Naší strategií bylo rozjet závod obezřetně. Respekt z Bohemky jsme měli veliký, protože již dvakrát po sobě jsme ji nedojeli," komentoval předstartovní úmysly posádky Miroslav Cais.
„Do RZ 4 probíhalo vše podle našich představ. Byli jsme na, pro nás skvělém, 7. místě ve skupině produkčních vozů s minimálními odstupy na soupeře," popisuje úvodní porci ostrých kilometrů spolujezdec Pavel Ondrejčík.

„Bohužel na 5. RZ začala prudce stoupat teplota vody. Musel jsme tedy zpomalit a teplotu neustále sledovat," líčí začínající problémy jezdec.
Problémy s rostoucí teplotou vody měly za následek ztrátu koncentrace a vyústily v malý výlet mimo trať. „Nic vážného se nestalo, došlo pouze k poškození světla a blatníku," popsal následky výletu mimo trať Miroslav Cais.

„V následujícím servisu jsme zjistili, že nám nevydrželo těsnění pod hlavou. Přesto jsme se rozhodli zkusit pokračovat s tím, že budeme pravidelně dolévat vodu," dodává jezdec.
Při startu do RZ 6 se vše zdálo být v pořádku a posádka nasadila opět ostré tempo. Bohužel v půlce RZ 6 auto prudce zpomalilo a následně se z výfuku začala valit mračna oblaku.„Hned nám bylo jasné, že turbo nevydrželo tepelné rázy," vysvětluje důvody odstoupení Miroslav Cais.

Rally Bohemia celému týmu opět ukázala svoji méně přívětivou tvář.
„Naše zklamání bylo o to větší, že úmrtnost v produkčních vozech byla tentokrát extrémně vysoká. Naše skupina produkčních vozů je však nyní ještě vyrovnanější. O to více budou další soutěže napínavější…," dodává na závěr fryštácký jezdec.

tisk info

Cais Motorsport


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose