www.car.cz
 

FIA GT3 2009: Martin Matzke v anglickém Silverstone s A8 výborně
     3.5.2009 10:18 - tisková zpráva


Matzke jel výborně, Návrátil se propadl na konec pole

Sobotní den začal v anglickém Silverstone dopolední kvalifikací. Martin Matzke zajel výborný desátý čas se ztrátou 1,5 sekundy na prvního Enjalberta s vozem Morgan Aero. Jiří Navrátil jel jako druhý, ale nepodařilo se mu zajet tak dobrý čas, což pro něj znamená nedělní start z konce startovního roštu. První sobotní závod série FIA GT3 na trati v Silverstone rozjížděl Martin Matzke, který se dokázal probojovat s vozem Audi R8 LMS až na pátou pozici.

Jiří Navrátil bohužel po půl hodině, kdy probíhá povinné střídání jezdců, nedokázal vybojované pozice udržet a propadl se až na konečné devatenácté místo celkové klasifikace prvního závodu. „Start se mě povedl, ihned po rozjetí jsem byl o pozici vpředu, což bylo perfektní. Na Audi jsem si rychle zvykl, i když má menší výkon než Corvetta, což bylo znát hlavně v poslední zatáčce před cílovou rovinkou.Silverstone je můj smolný okruh a asi to tak zůstane,protože jsme se nedokázali dostat do první desítky,“ řekl po dojetí zklamaný jezdec Martin Matzke.

Kolega Jiří Navrátil jede sérii FIA GT3 European Championship poprvé, a to bylo znát i na časech, které zajížděl v kvalifikaci, ale pak i v samotném závodě. „Myslel jsem si, že to bude jednodušší. Okruh je pro mě dost těžký a já nejsem schopen dostat se na tempo Martina. Střídání proběhlo bez problémů, ale já jel pomalu, což mělo za následek propad v dobře rozjetém závodě. Dopadlo to jak to dopadlo, ta pozice je špatná, omlouvám se Martinovi, že jsem mu zkazil závod,“ dodal druhý jezdec Jiří Navrátil.

Oba závodníci jedou v německé stáji Team Rosberg, kde na druhém voze Audi R8 LMS jede posádka Armindo – Campanico. Ta se dokázala probojovat až na výborné třetí místo. Nedělní závod začíná již dopoledne v 11.30 hodin, a bude vzhledem k obsazenosti startovního pole pro diváky určitě velice atraktivní. Přímý přenos mohou opět čeští diváci sledovat na programu Sport 5.

 video zde

PR

Karel Kubeš


 
 
Fotogalerie:   Jarní cena Masarykova okruhu - foto: Milan Spurný, www.disty.cz

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose