www.car.cz
 

Ve španělského Jerezu na horké půdě Lukáš Šembera na pěkném 20.místě !!!
     3.5.2009 23:08 - tisková zpráva


MotoGP Španělsko / Jerez
3. květen 2009

Španělské terno

MotoGP se vrátilo zpátky do Evropy: Na horké půdě španělského Jerezu zaznamenal Lukáš Šembera další progres ve světové konkurenci, když dokončil svůj závod stopětadvacítek na 20.místě..

Jerez je závodiště, které Lukáš Šembera zná ze svého loňského působení ve španělském šampionátu i proto se dalo očekávat, že zaznamená další krok namířený k přiblížení se světové konkurenci.

Lukáš Šembera: „Celý víkend bych zhodnotil jako velmi pozitivní. Udělal jsem další postupný krok na cestě vpřed a i, přestože jsme se v pátečním tréninku potýkali s problémem na elektronice. Tím pádem jsem nenajel moc kol, protože jsem se dostal do tréninku až zhruba v jeho druhé polovině, jinak by bylo moje umístění ve výsledcích určitě lepší. Cílem pro sobotu bylo doladění podvozku a získání co nejlepší startovací příčky. Obojí se podařilo, neboť na podvozek jsme se zaměřili v ranním tréninku a v kvalifikaci jsem pak skončil na 23.místě.

Možná jsem mohl stát o něco lépe, ale podmínky na závodišti se dost měnily kvůli nárazovému větru. Warm up jsem odjel v klidu, i když jsem se zkoušel chytit těch nejrychlejších, ale na ty teprve sbírám zkušenosti. Do závodu jsem šel s cílem dovézt si domů bodík, když k tomu bude šance, ale bohužel i přes dobrý start a úvodní dvě zatáčky, jsem udělal pár drobných chyb, které mne odsunuly a svým způsobem „zašpuntovaly“ na 28.místě. bojoval jsem s jedním z jezdců Loncinu a Španělem Salomem.

Trvalo mi dlouho než jsem se skrze ně prokousal a pak už jsem si jel svoje vlastní tempo, k jehož zrychlení v závěru přispěl i Ital Iannone, jenž mne po pádu z úvodu závodu předjel. Díky němu jsme dojeli Itala Savadoriho, jehož jsem předjel a pak už přišel jen cíl. Jerez je peklo, ale nádherné. Vůbec se nedivím, že sem jezdí tolik lidí. Atmosféra je fantastická a diváci fandí opravdu každému.“



MPAFoto.com
PR


 
 
Fotogalerie:   Lukáš Šembera na březnových testech IRTA, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose