www.car.cz
 

Vranovská trať v novém hávu. Elita konečně kompletní
     tisková zpráva


Vážení přátelé,
 
Letošní mimořádně pestrá nabídka vrcholného motoristického sportu v Brně a o okolí pokračuje tuto neděli (25.července 2004) čtvrtým dílem PAP OIL CUPU 2004, mezinárodního mistrovství České republiky v motokrosu tříd 125 ccm, Open a Veterán, jehož hostitelem bude Vranov u Brna. Tamní velmi dobře známý motoristický areál Vranovský žleb patří k nejdéle sloužícím sportovištím svého druhu u nás a je nesporné,      že nedělní motokrosové závody se zapíší zlatým písmem do jeho téměř čtyřicetileté historie.
Připomeňme, že v kalendáři šestidílného PAP OIL CUPU 2004 Vranovský žleb původně vůbec nefiguroval     a jeho příležitost vyvstala poté, kdy z organizačních důvodů vypadla ze seriálu Dlouhá Loučka. Promotér     PAP OIL CUPU 2004, brněnská AGENTURA FORSAGE, ve snaze udržet celistvost šampionátu se chopila pro tentokrát i pořadatelské uzdy a po dohodě s provozovatelem Vranovského žlebu – AMK Zbrojovka Brno – závod náhradou za Dlouhou Loučku realizuje. Pomocnou ruku podali další brněnští partneři, a tak nedělní vranovský motokros se pojede pod názvem RENAULT OPPORTUNITY MOTOCROSS.
Vzhledem k tomu, že tak kvalitní mezinárodní motokros se v těsném okolí Brna ještě nikdy nejel, těší se blíží nedělní závod živému zájmu motoristických fanoušků, kterým dnešní tisková informace nabídne Vašim prostřednictvím aktuální pohled do zákulisí jeho příprav.
 
Vranovská trať v novém hávu
Před nedělním závodem PAP OIL CUPU 2004 doznala motokrosová trať ve Vranovském žlebu významných změn. Ty sledovaly především lepší přehlednost diváků a bezpečnost jezdců, jejichž dojem po prvních neoficiálních tréninkových jízdách byl převážně příznivý. Povrch závodní dráhy tvoří kombinace pískovce       a hlíny a její celková délka přesahuje 1700 metrů.

 

Elita konečně kompletní !

Přitažlivost vranovského motokrosu umocňuje skutečnost, že prakticky po dvou letech poprvé se česká motokrosařská špička sejde u startovacího zařízení v kompletním složení. Konečně se tak diváci stanou svědky přímých soubojů mezi stálými jezdci motokrosového mistrovství světa či Evropy Jiřím Čepelákem, Michalem Kadlečkem, Josefem Kulhavým, Martinem Žeravou, Miroslavem Kučírkem, Petrem Bartošem, Petrem Masaříkem, Janem Brabcem , Janem Zarembou, Filipem Neugebauerem, Stanislavem Svobodou a Davidem Čadkem, přičemž ve výčtu jezdecké smetánky ve Vranově u Brna nelze zapomenout ani na Slováka Tomáše Bučence a Rakušana Erwina Machtlingera. Celkově očekávají pořadatelé ve třídách 125 ccm , Open a Veterán start zhruba 130 jezdců z Rakouska, Německa, Slovenska a České republiky. Velký zájem o Vranovský žleb projevoval i loňský mezinárodní mistr České republiky třídy 125 ccm Josef Dobeš, nakonec však musel tento Čechoněmec, který letos u nás dosud nestartoval, dát přednost přesunutému závodu mezinárodního mistrovství Německa.
 
Naváže Brabec na superkrosy ?  
Ve třídě 125 ccm využil zdravotních problémů favorizovaného Čepeláka, který kvůli bolestem kolena závod v Šumperku nedokončil a zatím poslední závod koncem května v Lokti vynechal, mladý Jihomoravan Jan Brabec. Před Vranovským žlebem vede třídu 125 ccm s náskokem 19 bodů před Čepelákovým týmovým kolegou Kulhavým a svoji současnou výbornou formu potvrdil čerstvým titulem mezinárodního mistra České republiky v superkrosu. Vážných soupeřů ho však čeká v neděli více než dost.
 
Dosavadní smůlu hodlá konečně protrhnout Zaremba a především se do seriálu vrací Čepelák, protože operace jeho kolena se po konzultaci s odbornými lékaři odsouvá. Čepelákova situace nemusí být beznadějná, na vedoucího Brabce sice ztrácí 57 bodů, do konce seriálu však kromě Vranova, zbývají ještě Třemošnice a Kaplice, přičemž každý podnik obsahuje po dvou zvlášť bodovaných jízdách. Stále větší pozornost budí ve stopětadvacítkách sedmnáctiletý Filip Neugebauer z jihomoravských Diváků, společně se zkušeným Jindřichem Hrabicou opora nového Emos Kawasaki Racing Teamu. Velká naděje českého motokrosu dokázala v nedělním závodě jednorázového juniorského mistrovství světa třídy 125 ccm v Lotyšsku vybojovat třetí příčku a navíc v seriálu evropského šampionátu juniorů drží výtečnou druhou pozici !
 
Kdo zastaví Žeravu ?  
Napínavě se v PAP OIL CUPU 2004 odvíjí situace i ve třídě Open. Až na výjimky jezdí letos jako z partesu Žerava, který v čele průběžné klasifikace nasbíral dosud 142 bodů.  Za ním číhají Masařík s Kučírkem, zatímco Bartošův rozlet pozastavila nucená absence v Lokti, který musel vynechat kvůli termínové kolizi se závodem rakouského šampionátu. Ve Vranově však Bartoš nepochybně tvrdě zaútočí, což platí také o Kadlečkovi.       Ten po únorovém zranění naskočil do seriál až ve třetím podniku v Lokti a hned naznačil, že se sním bude muset znovu počítat. „Myslím, že ve Vranově to bude velký boj mezi Žeravou a Kadlečkem,“ míní zkušený Brňan Kučírek, mnohonásobný mistr republiky.
 
Kadleček poslední dva víkendy strávil ve Švýcarsku, kde startoval v tamním šampionátu. „V prvním závodě jsem dojel osmý a druhý, za týden jsem na tom byl už lépe   a skončil jsem na třetím a druhém místě,“ krátce bilancuje Kadleček a na adresu nedělního závodů dodává:  “Ve Vranově jsem naposledy jel někdy před deseti lety juniorské stopětadvacítky. Slyšel jsem, že trať tam teď přebudovali, takže se docela těším. Zdravotně se cítím lépe, moje forma jde nahoru a budu chtít dojet v neděli hodně vpředu. Nejraději bych vyhrál, ale to chce každý !“ Bodově paběrkovat nebude ve Vranově určitě ani Rakušan Machtlinger, kterého na sedmou příčku srazila až neúčast v Lokti.
 

Slavná jména minulosti

Už letmý pohled do průběžného pořadí třídy Veterán napovídá přehlídku slavných jmen motokrosové               a soutěžácké minulosti. Pojmy jako Kovář, Hrobský, Velký, Poslední, Janeček, Štaud či Heinrich není třeba pamětníkům blíže představovat, naopak zejména mladší diváci budou kvalitou závodů početně velmi silně obsazované třídy Veterán příjemně překvapeni.
 
 
tisk info

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose