www.car.cz
 

Monza - SBK 2009: Kuba Smrž zajel dvanácté a osmé místo !
     10.5.2009 22:38 - tisková zpráva


Festival rychlosti

Neuvěřitelnou stíhací jízdu předvedl po startu z 20-tého místa v obou jízdách Kuba Smrž a z Monzy si odváží 12 bodů za dvanácté a osmé místo.

V průběhu celého víkendu se český jezdec pohyboval v průběhu tréninku znova mezi těmi nejlepšími, ovšem stále zde byla handicap oproti týmům továrním, které v Monze před pár dny testovaly. I proto se Kuba Smrž soustředil se svými mechaniky hlavně pro nalezení nejlepšího nastavení pro závod. Situace se však zkomplikovala, když mu závada na elektronice v Superpoli zkomplikovala výchozí pozici na startu. Ono stát v Monze dvacátý a snažit se mačkat do velmi úzké šikany po startu není vůbec žádný med.

Řítíte se po dlouhé rovince do úzkého trychtýře a jakékoliv chyba může mít obrovské následky a to nejen pro Vás, ale i pro ostatní jezdce, třebas i daleko daleko před Vámi. O tom se ostatně přesvědčili všichni hned po startu první jízdy, kdy došlo k obrovské havárii, která se neobešla bez zranění. Dlouhé přerušení a čekání na restart zbývající jezdce zklidnilo, takže na podruhé se vše již podařilo. Ovšem ne tak Kubu Smrže, který začal svoji stíhací jízdu za světovými body. Bohužel již od samého začátku byl handicapován, takže maximem bylo na poprvé místo dvanácté. Vše si však Jihočech v italských službách vynahradil v jízdě druhé, kde strhujícím finišem zvedal italské fandy a i celý tým v boxech doslova ze sedaček. Osmé místo v cíli bylo nakonec dostatečným oceněním heroického výkonu.

Jakub Smrž: “ Dneska to byly hodně vydřený body. Včera v Superpole jsme měli problém s kontrolou trakce, která způsobovala, že motorka při akceleraci vypínala a bohužel jsem se musel postavit až do 5. řady. Tady v Monze je docela problém startovat ze zadu, protože v první šikaně odjede předek startovního pole a zbytek se zastaví, takže jsem o to spokojenější s dvanácti body, které si odsud odvážím.

V první jízdě mi v třetím kole upadla tlumivka výfuku, takže motorka sice jela dobře, ale vůbec se jí nechtělo akcelerovat. V druhé jízdě šlo všechno výborně a v závěrečném souboji se mi podařilo vyhrát souboj v čtyřčlenné skupině a dojel jsem si pro 8.místo. Už zítra odlétám do Jihoafrické republiky, kde neznám trať a týmy, které tam testovaly budou samozřejmě ve výhodě, ale udělám vše, abych zase dojel pro co nejvíce bodů. Ty jsou momentálně nejdůležitější pro vývoj pořadí v šampionátu! ocenění.“

MPAFoto.com


 
 
Fotogalerie:   Jakub Smrž na Monze 2009, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose