www.car.cz
 

Na mosteckém automotodromu o víkendu bude pěkně rušno
     12.5.2009 10:43 - tisková zpráva


Dvacátá šestá sezóna startuje Autodrom Most stojí na prahu další motoristické sezóny a zve všechny příznivce rychlých kol ke sledování úvodního podniku, kterým bude Česká pojišťovna – Škoda Octavia Weekend ve dnech 15. – 17. května 2009.

Po úspěšné loňské sezóně, kdy mostecký okruh oslavil čtvrt století své existence, tak startuje další motoristický ročník naplněný celou řadou atraktivních a napínavých závodů. V Mostě už se stalo tradicí, že úvodní podnik sezóny je zasvěcen populárnímu poháru octavií.

Ten letos jede už svůj třináctý ročník a už první díl seriálu při Jarní ceně Masarykova okruhu v Brně naznačil, že v žádném případě neztrácí nic ze své dramatičnosti. Dvacítka technicky identických vozů bude i v Mostě svádět vyrovnané bitvy. Pohárový princip stejných technických podmínek totiž závodům octavií dodává obrovský náboj v tom, že záleží skutečně jen a jen na dovednosti pilotů.

V Brně vyhrál první závod úplný nováček seriálu Milan Kusý. Ve druhé jízdě pak naopak triumfoval suverénně nejstarší účastník a dvojnásobný pohárový vítěz z let 1997 a 1999 František Došek.

V programu mosteckého podniku ale figurují i další zajímavé kategorie a tou asi nejkurióznější je European Superracekart Series. Kapotované motokáry, pro které není problém atakovat rychlostní hranici dvou set kilometrů v hodině, svedou dvě okruhové bitvy a slibují skutečně napínavou podívanou. V předběžných startovních listinách je na čtyři desítky přihlášených jezdců a i to je zárukou skutečně adrenalinových zážitků pro diváky.

V časovém harmonogramu víkendu je také kompletní pokračování Mezinárodního mistrovství České republiky v závodech automobilů na okruzích. Zde se představí formulová Divize 3, která zahrnuje kategorii Národní formule s motorem o obsahu do 1400 ccm. Divize 4 je vypsána pro cestovní vozy a slibuje rozhodně nejnapínavější závodění. Jednak i zde figuruje několik desítek přihlášených jezdců a navíc je pro tuto kategorii kromě nedělního sprintu vyhlášen i tradiční sobotní tříhodinový vytrvalostní závod.

Ten představuje divácky snad nejlákavější podívanou s atmosférou nabitou napětím. Vozy během maratónu zajíždějí do boxů ke střídání jezdců, k tankování a přezouvání pneumatik. Kromě rychlosti na trati tak svou roli hraje i správně zvolená strategie a bleskurychlé rozhodování. Už první podnik mistrovství v Brně naznačil, že i letos budou prim hrát speciály z legendární německé série DTM a stejně jako tam se i v českém šampionátu odehrává nesmiřitelný boj mezi značkami Audi a Mercedes.

Ve startovním poli jsou ale k vidění i další atraktivní sportovní stroje značek Porsche, BMW, Lamborghini, Ferrari, Saleen, či Corvette. Nabitý program víkendu motoristickým fanouškům zkrátka zaručuje mnoho zážitků. Jako obvykle začíná časový harmonogram každého dne v 9 hodin dopoledne.

 Tréninky a závody pak běží od pátku do neděle až do šesti navečer. Autodrom Most srdečně zve všechny motoristické fanoušky ke sledování Česká pojišťovna – Škoda Octavia Weekendu 2009.

PR


 
 
Fotogalerie:   FIA GT Silverstone©DDPI

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose