www.car.cz
 

Jarek Orsáka nenavázal na vítězství v Lužických horách a ve Slovinsku odpadl
     14.5.2009 08:02 - tisková zpráva


Dobře rozjetou soutěž Orsák ve Slovinsku nedokončil.

Pozitivně naladěni vítězstvím v Lužických horách vyrazili Jaroslav Orsák s Karlem Vajíkem do Slovinska, kde je čekal reprezentační start na Rally Saturnus. V úvodu se posádka prezentovala velmi slušným výkonem, když vévodila celému startovnímu poli. Brzy však musela odstoupit.

Rally Saturnus je mezi českými posádkami velmi oblíbená, o čemž svědčí fakt, že mezi více jak šedesáti přihlášenými posádkami jich bylo patnáct z Česka. Mezinárodní startovní pole bylo opravdu velmi pestré. Pro domácí jezdce, ale i posádky z Itálie, Rakouska, Německa a Česka byla připravena trať s 16 rychlostními zkouškami rozdělenými do tří dnů.

Na úvod rally se jela superspeciálka, v níž zajeli Jarek s Karlem čtvrtý čas, na desetinku vteřiny shodný s časem, který měl Němec Hermann Gassner s desítkovým Lancerem. Vedení se ujal Pavel Valoušek, „Jarin“ na něj ztrácel 2,1 vteřiny.

Do sobotního rána se Jarek s Karlem vyspali velmi dobře. Na úvodní zkoušce druhého dne ukázali všem svým soupeřům záda. Výborný výkon posunul posádku do čela průběžného pořadí. Hned na 3. RZ se ovšem valašská dvojice ve výsledcích propadla na 30. příčku. S autem bojovali kluci ještě jednu zkoušku, ale 4. RZ byla poslední.

„Ze začátku šlo všechno podle plánu. Jeli jsme si svoje tempo a po dvojce jsme šli do vedení. To nám dodávalo klid. Pak ale přišlo velké zklamání. Na trati trojky byl ve stopě vyhozený velký kámen, asi od auta jedoucího před námi. Trefili jsme ho pravým kolem. Náraz způsobil defekt pneumatiky. Pak se ale ukázalo, že jsme poškodili i řízení, a tak jsme museli odstoupit,“ vysvětlil zklamaný Jarek Orsák.


Tisková zpráva
Orsák rally sport team
Vebr Miroslav


 
 
Fotogalerie:   Zámecký vrch 2009 - KW Berg Trophy objektivem Milana Spurného, www.disty.cz

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose